Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 14.1.2021

Alumni: Varpu Andersson tekee uraa vakuutusyhtiössä

Turun AMK:sta tradenomiksi valmistunut Varpu Andersson työskentelee vakuutusyhtiö Ifissä palveluasiantuntijana. Andersson kokee, että opinnot Turun AMK:n BisnesAkatemiassa tarjosivat taidon peilata asioita käytäntöön.

Teksti: Mari Loikkanen

Lukion jälkeen Varpu Anderssonia kiinnostivat kaupallinen ala ja liiketoiminta. Hän haki opiskelemaan sekä ammattikorkeakouluun että yliopistoon, mutta ovet eivät silloin vielä auenneet.

− Pidin välivuoden ja työskentelin Hesburgerissa. Se oli todella kasvattava kokemus ja koen, että se lisäsi työmoraalia ja antoi paljon. Sen vuoden jälkeen päätin hakea ammattikorkeakouluun liiketalouden tradenomiksi ja pääsin, Andersson kertoo.

Liiketalous tuntui hyvältä vaihtoehdolta, sillä alan osaamista tarvitaan monessa ja liiketalouden linjan sisällä voi hakea omaa suuntaa.

− Ensimmäisen opintovuoden jälkeen yleensä herää sellainen oma ymmärrys, mikä suuntautuminen voisi kiinnostaa ja mistä asioista innostuu. Itse suuntauduin yrittäjyyteen.

Into suorittaa kurssit hyvin

Varpu Andersson valmistui Turun AMK:sta liiketalouden tradenomiksi vuonna 2017. Hän kokee, että opinnot ammattikorkeakoulussa olivat hänelle juuri oikea väylä rakentaa omaa opintopolkua. Andersson kuvailee, että opinnot Turun AMK:n BisnesAkatemiassa tarjosivat taidon peilata asioita käytäntöön.

Jo opintojen aikana hänelle heräsi into suorittaa kurssit mahdollisimman hyvin, jotta arvosanojen avulla pääsisi jatko-opiskelemaan.

− Kun aloitin ammattikorkeakoulussa, koin, etteivät akateeminen opiskelu ja tekstin tuottaminen ole vielä minun juttuni. Tuntuu, että kehityin ammattikorkeakoulun aikana ja nyt olen juuri tänä syksynä aloittanut maisteriohjelmassa yliopistossa. Tällä järjestyksellä, että ensin AMK ja sitten työelämän kautta yliopistoon, koen, että olen saanut paljon enemmän irti kuin, jos olisin mennyt suoraan yliopistoon.

Andersson päätyi vakuutusyhtiö Ifille töihin jo ennen valmistumistaan. Ensin hän teki henkilöasiakkaiden lisämyyntiä ja myöhemmin uusmyyntiä. Sitten hän vaihtoi talon sisällä toimitilapalveluihin, jossa aukesi palveluasiantuntijan sijaisuus.

VarpuAndersson3_raj.jpg
Varpu Andersson kokee, että opinnot ammattikorkeakoulussa olivat hänelle juuri oikea väylä rakentaa omaa opintopolkua.

If on iso yhtiö, jonka päätoimipaikat sijaitsevat Turussa ja Espoossa. Turun toimipisteessä työskentelee noin 1 200 ihmistä.  Anderssonin mukaan talon sisällä voi kehittyä ja löytää uusia suuntia uralleen.

Palveluasiantuntijana Anderssonilla on vastuu sisäisestä hankintajärjestelmästä ja laajasti muita tehtäviä. Hän tekee toimittajayhteistyötä, on tukena pohjoismaisille ostajakollegoille ja auttaa järjestelmän ongelmatilanteissa. Lisäksi hän tekee oman yksikkönsä sisäistä viestintää. Kielitaito on tehtävässä tarpeen, sillä iso osa töistä hoidetaan englanniksi.

Jokaisen olisi hyvä kokeilla myyntityötä

Kertynyt kokemus erilaisista työtehtävistä on ollut Anderssonin mielestä rikkaus. 

− Myyntityö on todella kehittävää ja mielestäni jokaisen olisi hyvä saada siitä kokemusta. Se antaa ymmärrystä, kuinka kovaa työtä se on ja antaa myös perspektiiviä siihen, että liiketoimintaa ei ole ilman myyntiä.

Andersson kokee, että tradenomipohjalta voi työllistyä moniin erilaisiin tehtäviin toimialasta riippumatta, sillä se antaa niin laaja-alaiset mahdollisuudet. Häntä itseään kiinnostaa jatkossa esimiestehtävät.

BisnesAkatemiassa Andersson sai kokemusta tiimiyrittäjyydestä. Osuuskuntatoiminta oli intensiivistä ja välillä stressaavaakin. Samalla hän koki, että tiimidynamiikka opetti ajattelemaan asioita laajemmin.

− Yrittäjyyden opinnoissa pitää lähteä tyhjästä. Luodaan yritys, tuote ja markkinointi, ja niin edelleen.

Anderssonin mielestä koulun ei pidä päästää opiskelijoitaan liian helpolla, vaan mieluummin potkia opiskelijaa eteenpäin. Hän neuvoo nykyisiä opiskelijoita ottamaan itse vastuun omasta oppimisesta, olemaan aktiivinen ja kiinnostunut.

Työllistymisessä vastavalmistuneiden valttikortti on Anderssonin mielestä se, että opiskelijat ovat ajan hermolla ja heillä on uusin tieto hallussa.

 

Lue lisää alumnitarinoita:

Alumni: Pirita Eskola kannustaa jatkamaan opintoja, vaikka alku olisikin hankala

Alumni: Monipuoliset opinnot tarjoavat hyvän pohjan työelämään

Alumni: Mikko Paavola ratkoo paperiteollisuuden vesiongelmia