Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.10.2020

Taideakatemian opinnäytetyö esillä E-CIRCLE-sirkusfestivaalilla

Tänä vuonna verkossa toteutettavaan E-CIRCLE-tapahtumaan valittiin ennakkokarsinnan perusteella 13 videoteosta. Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiaa tapahtumassa edustavat Jessica Kangas ja Siiri Lehtiö teoksellaan Karanteenikaverit.

Teksti: Milla Granlund

E-CIRCLE-tapahtuma on eurooppalaisia sirkuskouluja edustavan FEDECin järjestämä tapahtuma, joka on osa Keski-Euroopan vanhinta nykysirkusfestivaali CIRCAa. Festivaali järjestetään 16.–25.10.2020 Ranskan Auchissa 33. kerran..

E-CIRCLEssä esillä oleva Quarantien friends on kolmeminuuttinen itsenäinen teos, joka on tehty Kankaan ja Lehtiön keväällä valmistuneen taiteellisen opinnäytetyö pohjalta. Opinnäytetyö Karanteenikaverit kertoo ystävyksistä, jotka pyrkivät selviämään karanteenista tekemällä töitä yhdessä. Teoksen on kuvannut ja leikannut elokuvaopiskelija Miikkael Kukkula. Käsikirjoitus ja ohjaus ovat Kankaan ja Lehtiön käsialaa.

E-CIRCLE-teokset on verkon lisäksi nähtävillä festivaalin aikana neljässä kohteessa Auchissa. Alkuperäinen teos on katsottavissa jutun lopussa.

Orhids on koulutusalojen yhteistyötä parhaimmillaan

Mukaan E-CIRCLEen lähetettiin Taideakatemiasta myös Rosa Laukkasen ja Miia Toivosen teos Orchids, joka kertoo miehestä ja luonnosta. Laukkasen ja Toivosen ohjaamaa ja Laukkasen käsikirjoittamaa teosta on ollut tekemässä suuri joukko eri alojen opiskelijoita.

Työryhmä:
Esiintyjät: Helmi Pirkola, Kreetta Astala, Aino Karstinen, Elisa Ryynänen & Lassi Tauriainen
Ohjaus: Rosa Laukkanen ja Miia Toivonen
Käsikirjoitus Rosa Laukkanen
Kuvaus ja leikkaus: Miikkael Kukkula
Animaatiot: Ylva-Li Wahlström
Puvustus: Tiina Valve
Musiikki: Anniina Auf ja Samuli Virtanen
Äänitys: Vilma Lettojärvi
Valaistus: Lassi Tauriainen

Karanteenikaverit

Työryhmä:
Esiintyjät: Jessica Kangas & Siiri Lehtiö
Teoksen ohjaus: Jessica Kangas & Siiri Lehtiö
Videon ohjaus: Jessica Kangas & Siiri Lehtiö
Kuvaus: Miikkael Kukkula
Leikkaus: Miikkael Kukkula
Musiikki: Artlist.com