Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.11.2020

Opiskelijat mukana Punaisen Ristin korona-auttamistoiminnassa

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat jakavat koronatiedotteita ja maskeja Varissuolla. Toiminta on Turun kaupungin ja SPR Varsinais-Suomen piirin yhteistyötä. Sairaanhoitaja- ja sosionomiopiskelijat osallistuvat yhteistyöhön osana Turun AMK:n Sun hyvä elämä -klinikan harjoittelua.

Teksti: Saija Vanhanen

Yhteistyö SPR:n kanssa alkoi, kun Punaiselta Ristiltä tiedusteltiin, voisivatko Turun AMK:n sosiaali- ja terveysalan opiskelijat osallistua heidän kanssaan koronatiedottamiseen. Opiskelijoille luvattiin tehtäväkohtainen perehdyttäminen.

− Sun hyvä elämä -klinikasta vastasimme pyyntöön myöntävästi. Tästä alkoi toiminnan suunnittelu ja opiskelijoiden rekrytointi, yhteyshenkilö Eija Kedonpää Turun AMK:sta kertoo.

Yhteistyö luo uusia mahdollisuuksia

Kedonpään mukaan sosionomi- ja sairaanhoitajaopiskelijat jakavat muun muassa maskeja ja tiedotteita sekä vastaavat asukkaiden kysymyksiin koronaan liittyen. Toiminnan aikataulu on rakennettu opiskelijoiden lukujärjestyksiin sopivaksi. Opiskelijat suorittavat harjoitteluaan Sun hyvä elämä -klinikassa.

− Tarjoamme opiskelijoille mahdollisuuden päästä mukaan konkreettiseen korona-auttamistoimintaan, jota Punainen Risti tekee viranomaisten kanssa yhteistyössä, kuvaa SPR Varsinais-Suomen piirin nuorisotoiminnan suunnittelija Elina Jalonen.

− Tulevaisuudessa mahdollista on lisäksi erilaisten terveydenedistämistempausten järjestäminen, Kedonpää innovoi.

− Punaisella Ristillä on erittäin monipuolista terveyden edistämistoimintaa terveyspisteneuvonnasta festaripäivystysten seksikioskeihin. Erilaiset tempauksemme mahdollistavat opiskelijoille oppimisprosessin suunnittelusta toteutukseen saakka, jatkaa Jalonen.

Opiskelijat oppivat aidoissa palvelutilanteissa

Sun hyvä elämä -klinikalla sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan opiskelijat toimivat moniammatillisissa tiimeissä opettajien asiantuntevassa ohjauksessa. Palveluiden tuottaminen mahdollistaa tiiviimmän yhteistyön alueellisten sosiaali- ja terveyspalveluiden opetuksessa sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä.

− Luomme uudenlaista pedagogiikkaa uudenlaisissa oppimisympäristöissä, lähellä asiakasta. Liiketoiminta mahdollistaa opiskelijoillemme vielä paremman oppimisen autenttisissa asiakas-, potilas- ja palveluympäristöissä, liiketoimintavastaava Susanna Mört ja koulutusvientipäällikkö Katri Salonen toteavat.

Opiskelijat pystyvät kiinnittämään uuden tiedon käytäntöön nopeasti yhdistettäessä luentoja ja aitoja asiakas- ja potilastilanteita. Opettajat saavat aidon käytännön työkentän, jossa kliinisten työelämätaitojen ylläpitäminen ja kehittyminen varmistuvat.

− Klinikalla mahdollistetaan myös halukkaille opiskelijoille yrittäjyys. He voivat vuokrata edullisesti tilan ja saavat apua talous-, myynti- jne. asioissa yrittäjyyden alkutaipaleella, Mört ja Salonen mainitsevat.

Sun hyvä elämä -klinikka (Sun-klinikka) on osa Sun hyvä elämä -palvelukokonaisuutta.

Sun hyvä elämä -palvelut

Sun hyvä elämä -palvelut tuottaa hyvinvointia lisääviä sosiaali-, terveys- ja koulutuspalveluita sekä asiantuntijatyötä. Ne toteutetaan asiantuntijapalveluna tai opiskelijatyönä ammattilaisen ohjauksessa.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston myöntämien lupien myötä Kupittaan kampusalueen ICT-Cityssä ja Medisiina D:ssä on käynnistynyt toiminta, jossa palvelut ja oppiminen nivoutuvat yhteen. Asiakas voi varata ajan muun muassa suun terveydenhuollon palveluihin, näytteenotto- ja laboratoriopalveluihin, fysio- ja toimintaterapiapalveluihin sekä kunnon, liikkumisen ja toimintakyvyn testauksiin.

Tutustu Sun hyvä elämä -palveluihin ja kerro, kuinka voimme sinua auttaa!

Lue myös artikkeli  Sun hyvän elämän tukena Turun AMK .