Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.11.2020

Alumneille maksuton avoin AMK

Turun ammattikorkeakoulu haluaa tukea alumniensa jatkuvaa oppimista avaamalla maksuttoman opinto-oikeuden avoimen AMK:n opintoihin 1.1.2021 alkaen.

Opinto-oikeus koskee Turun ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintotarjontaa; yksittäisiä opintojaksoja sekä korkeakouludiplomeja pois lukien polkuopinnot. Opinto-oikeus on voimassa neljä lukukautta sekä lukukauden, jolloin opiskelija valmistuu. Opinto-oikeus koskee näin ollen 1.1.2019 tai sen jälkeen Turun AMK:sta valmistuneita alumneja.

Alumnit ovat ammattikorkeakoululle yksi tärkeimmistä sidosryhmistä. Alumnien sitouttaminen ammattikorkeakoulun toimintaan on erityisen tärkeää mm. koulutuksen kehittämisen ja työelämäyhteistyön kannalta. Alumnit edustavat omaa koulutustaan ja ammattikorkeakouluaan maailmalla. Alumnien kautta ammattikorkeakoulutus tulee yhä tutummaksi eri yrityksille ja organisaatioille.

Maksuttoman kahden vuoden opinto-oikeuden avaaminen alumneille mahdollistaa parhaat osaajat myös alueen yrityksiin. Jatkuva itsensä kehittäminen on edellytys työelämässä pärjäämiselle.

– Haluamme osaltamme olla tukemassa Varsinais-Suomen kehitystä kouluttamalla parhaita osaajia alueelle, toteaa alumnikoordinaattori Elina Karaus Turun ammattikorkeakoulusta.

Vuosittain Turun ammattikorkeakoulusta valmistuu yli kaksi tuhatta opiskelijaa. Heistä lähes kolme neljästä  työskentelee alueella, kun valmistumisesta on kulunut viisi vuotta.

Avoimessa AMK:ssa opiskelu on avointa kaikille iästä ja koulutustaustasta riippumatta. Osa Avoimen AMK:n opiskelijoista täydentää osaamista opiskelemalla työn ohessa yksittäisiä kursseja. Osa opiskelee suunnitelmissa laajempi kokonaisuus ja tavoitteena esimerkiksi YAMK-tutkinto.

Muokattu 18.11.2020 klo 9:53

Avoimen AMK:n koulutustarjonta

Avoimen AMK:n syksyn 2021 opintotarjonta on julkaistu 15.6.2021