Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 5.7.2021

Esihenkilötyön ydin kirkastui Vaadin Oy:n esihenkilövalmennuksessa

Organisaation kasvaessa moni osaaja siirtyy asiantuntijasta esihenkilörooliin. Organisaation esihenkiökulttuurin on kasvettava organisaation mukana. Tähän muutokseen moni kaipaa tukea ja kumppania

Vaadin Oy on IT-alan yritys, joka on erikoistunut yrityssovelluksiin, yhtenä tuotteena avoimeen lähdekoodiin perustuva Vaadin-käyttöliittymäkirjasto.

Vaadin Oy:n ryhmäpäällikkö Mikko Immonen otti yhteyttä Turun AMK:n asiakkuusvastaava Sinikka Leinoon ja kertoi yrityksessä tunnistetun, että esihenkilötyö ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Suurin osa Vaadin Oy:n esihenkiköistä on siirtynyt rooliin asiantuntijatehtävistä ja valmennuksessa pitäisi kirkastaa esihenkilön roolia, vastuuta, tehtäviä ja osaamista.

Sinikka Leino kokosi asiakkaan tarpeeseen Turun ammattikorkeakoulun asiantuntijatiimin, joka lähti suunnittelemaan Vaadin Oy:lle räätälöityä esihenkilövalmennuskokonaisuutta. Yhdessä Vaadin Oy:n johdon ja asiantuntijatiimin kanssa kiteytettiin valmennuksen tavoitteet, keskeiset teemat ja aikataulu. Tavoitteeksi asetettiin esihenkilöroolin kirkastaminen, osallistujien arjen esihenkilötyön osaamisen vahvistaminen ja konkreettisten työkalujen ja toimintamallien tarjoaminen arjen esihenkilötyöhön. Tavoitteena oli kehittää yritykselle yhtenäinen esimieskulttuuri.  Valmennuksen teemat olivat minä esihenkilönä, ihmisten johtaminen, tiimin johtaminen ja johtaminen muutoksessa. Valmennus toteutettiin englanniksi.

"Valmennuksen tavoitteet saavutettiin erinomaisesti. Esihenkilöiden rooli kirkastui ja saimme kehitettyä yhtenäistä esihenkilökulttuuria, mikä lisäsi työhyvinvointia ja työtyytyväisyyttä"

- Jokaisen valmennuskerran jälkeen keskustelimme yrityksen sisällä johtoryhmän jäsenten kanssa ja mietimme yhdessä, miten valmennuksessa käsiteltyjä toimintatapoja ja työkaluja siirretään arjen esihenkilötyöhön, Immonen kertoo. - Valmennuksen tavoitteet saavutettiin erinomaisesti. Esihenkilöiden rooli kirkastui ja saimme kehitettyä yhtenäistä esihenkilökulttuuria, mikä lisäsi työhyvinvointia ja työtyytyväisyyttä, jatkaa Immonen tyytyväisenä.

Mikko Immonen suosittelee Turun ammattikorkeakoulua esihenkilötoiminnan kehittämiskumppanina, koska:

•    valmennus suunniteltiin yhdessä
•    yrityksellemme valittiin sopivat valmennustavat ja valmentajat
•    asiantuntijoilla oli ammattimainen ote asiaan.

Turun AMK:n asiakkuusvastaava Sinikka Leino puolestaan muistuttaa, että esihenkilöillä on keskeinen rooli työhyvinvoinnin ja tuloksellisuuden edistämisessä, joten esihenkilötyön kehittämiseen kannattaa panostaa.  

Lue lisää esihenkilövalmennuksistamme ja ota reippaasti yhteyttä!