Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.1.2021

Mika Lohtander teknologiateollisuuden koulutus- ja tutkimuspäälliköksi

Tekniikan tohtori, dosentti Mika Lohtander on aloittanut vuoden alussa Turun AMK:n teknologiateollisuuden koulutus- ja tutkimuspäällikkönä. Työlistalla ovat etenkin opiskelijoiden läpäisyn sekä tutkimustoiminnan kehittäminen.

Teksti: Martti Komulainen

Karjalaisjuurinen Lohtander kohtaa Varsinais-Suomen ja Turun uuden kulttuuri- ja toimintaympäristön uteliaana ja innostuneena. 

    - Ammatillisesti Turku ja Turun AMK ovat kiinnostavia. Täällä on panostettu voimakkaasti kone- ja valmistustekniikkaan, kuvailee Mika Lohtander.

Lohtander on taustaltaan Lappeenrannan teknillisen yliopiston diplomi-insinööri ja tekniikan tohtori, joka väitöskirjassaan käsitteli sitä kuinka "fyysinen tuotantoresurssi kuvataan digitaalisesti", siis asiaa jota sittemmin alettiin kutsua digitaaliseksi kaksoseksi. Digitaalisten kaksosten tutkimusta on myös Turun AMK:ssa.

Lohtander näkee yliopistomaailmasta ammattikorkeakoulumaailmaan siirtyessään ammattikorkeakoulujen vahvuudeksi tiedon soveltamisen ja yritysyhteistyön.

    - Ammattikorkeakoulujen tehtävä on tiedon korkealaatuinen soveltaminen - kuinka viimeisimpiä laitteita ja tutkimuksesta tulevia tuloksia voitaisiin soveltaa yritysten tarpeisiin.

Soveltavan tutkimustoiminnan lisäksi Lohtander näkee tehtäväkenttää myös opiskelun läpäisyn parantamisessa - turhan monella opiskelu takkuaa tai keskeytyy. Huomiota on kiinnitettävä opintojen etenemiseen ja sitä kautta valmistumiseen ajallaan.