Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.1.2021

Maahanmuuttajaopiskelijat saivat tukea opinnoissaan

Polulla-hankkeessa kehitettiin opiskelun ohjausta, oprosesseja ja ohjauksen työvälineitä tukemaan maahanmuuttajien polkuopintoja. Polkuopinnot ovat yksi väylä tutkinto-opiskeluun.

Yhteishaku on yksi tie aloittaa tutkinto-opiskelu korkeakoulussa. Hakijoita on yleensä moninkertainen määrä suhteessa hyväksyttyihin. Tätä kautta maahanmuuttajahakijoiden on haasteellista päästä opintoja aloittamaan.

Polkuopinnot ovat heille mahdollinen sisäänottoväylä. Polkuopinnoissa suoritetaan AMK- tai YAMK-tutkinto-opintojen ensimmäisen vuoden opintoja.

POLULLA – maahanmuuttajat korkeakoulutukseen polkuopiskeluväylää pitkin -hankkeessa kehitettiin maahanmuuttajaopiskelijoille polkuopintojen aikaista tukea. Kehitettävä tuki käsitti tehostettua yksilöllistä opettajatuutorin ohjausta, erilaisia ryhmäohjauksen muotoja sekä vertaisen tarjoamaa mentorointia.

Opiskelu tapahtui suomeksi, osana tutkinto-opiskelijoiden ryhmää. Maahanmuuttajaopiskelijat osallistuivat suomalaiseen opiskelu- ja työelämäkulttuuriin sosionomikoulutuksen alusta asti. Heidän opiskelujensa etenemistä tuki myös hanketyöntekijä.

Lue lisäksi: