Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 9.3.2021

Opiskelijoiden kuormitus lisääntynyt – tukea saatavilla

Korkeakouluopiskelijoiden lisääntynyt kuormitus on puhuttanut mediassa viime aikoina. Turun AMK on koonnut tarjottavat tukipalvelut listaukseksi www-sivuille ja seuraa aktiivisesti myös etäopetuksen vaikutuksia.

Koronapandemian vuoksi etäopetus jatkuu korkeakouluissa edelleen laajalti. Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOKin teettämän tutkimuksen (2020) mukaan ammattikorkeakouluopiskelijoiden jaksamisessa ja hyvinvoinnissa on ollut huomattavaa laskua korona-aikana.

–Turun AMK:ssa on tehty tutkimusta etäopiskeluun siirtymisestä ja saamme pian dataa opiskelijoidemme kuormituksesta. SAMOKin tutkimustulokset ovat suuntaa-antavia myös Turun AMK:n opiskelijoiden tilanteen kannalta, kertoo Turun ammattikorkeakoulun laatusuunnittelija Satu Helmi.

Apua ja tukea etäajan opiskeluun on kuitenkin saatavilla. Turun AMK:ssa toimii opiskelukykytyöryhmä, jonka tehtävänä on koordinoida ja kehittää opiskelijoiden hyvinvointia tukevia palveluita.

–Tiedostamme, että YTHS:n puhelinpalvelu on tällä hetkellä ruuhkautunut. Jonoa puretaan kuitenkin hartiavoimin ja Turun AMK:n omien tukipalvelujen lisäksi apua saa kolmannen sektorin toimijoilta. Nyt jos koskaan kynnys on matalalla. Yhteyttä saa ja kannattaa ottaa, kommentoi TUO:n edunvalvonnan asiantuntija ja opiskelukykytyöryhmän jäsen Marko Grönlund.

Opiskelukyvyn tukipalvelut koottu samaan listaukseen

Etäopiskeluun liittyviin haasteisiin on saatavilla ammattimaista tukea ja ohjausta ammattikorkeakoulun opintopsykologeilta, opinto-ohjaajilta, tuutoreilta ja muilta opiskelijahyvinvoinnin palveluiden järjestäjiltä.

  • Tiesitkö että Turun AMKissa on myös VIP-opiskelijoita ja oma ohjauspalvelu maahanmuuttajaopiskelijoille?

 

Turun AMK:n tukipalvelut opiskelijoille

Opintopsykologit auttavat opiskelujen ongelmakohdissa