Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 6.4.2021

Kutsu yrityksille: tule mukaan kehittämään kiertotalouden liiketoimintaa!

Telaketju on aktiivinen yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on edistää tekstiilien kestävää tuotantoa, käyttöä ja kiertoa. Telaketju-verkosto jatkaa nyt kehitystään, tule mukaan!

Liiketoiminta on siirtymässä kestävään kiertotalouteen, jossa tuotanto ja kulutus perustuvat yhä enemmän vastuullisiin raaka-aineisiin ja uusiutuvaan energiaan, palveluihin omistamisen sijaan, pitkäikäisiin tuotteisiin, resurssien jakamiseen sekä uusiokäyttöön. Käyttäjien toimintatavat ovat muutoksessa. Yritysten toimintatavat ja ansaintamallit muuttuvat.

Telaketjun aiemmissa vaiheissa alkanutta kehitystä viedään nyt eteenpäin luomalla useita entistä fokusoidumpia hankkeita. Yrityksiä toivotaan mukaan uusiin hankkeisiin!

Työnimillä Telacycle ja Tepaketju kulkevien valmisteluhankkeiden sisältö suunnitellaan vastaamaan niihin osallistuvien yrityksien ja organisaatioiden tarpeita koskien kiertotaloutta.

Tepaketju keskittyy uusiin kiertotalouden liiketoimintamalleihin ja palvelukonsepteihin, ja sen sovellusalueiksi on alustavasti ajateltu tekstiilien ja vaatteiden lisäksi sisustus, huonekalut sekä asusteet. Tavoitteena on skaalautuva, kiertotalouden mukainen ja kansainvälisesti vahva liiketoiminta.

Tepaketjuun liittyen järjestetään yrityksille avoimia keskustelutilaisuuksia 15.4. klo 12-14 (englanniksi) ja 27.4. klo 10-12.

Telacycle – Textile Value Chains for Sustainable Production and Cycles on aihio, jossa viedään vastuullisten tekstiilien valmistuksessa arvoketjuja eteenpäin laajemmin, eli kierrätysmateriaalien lisäksi huomioidaan biopohjaiset kuidut ja raaka-aineet, sekä lähialueyhteistyö arvoketjujen rakentamisessa. 

Lisätietoja:

Tutkimusvastaava ja lehtori Piia Nurmi, Turun AMK, piia.nurmi@turkuamk.fi

Lue myös Talk-artikkeli:

Uuden ajan tekstiilin jalostuslaitos nousee verkostojen voimasta

Lue lisää aiheesta