Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.4.2021

Terveysteknologia tuotekehityksen tueksi

Turun ammattikorkeakoulussa toimii terveysteknologian laboratorio – Health Tech Lab, joka on tarkoitettu terveysteknologian yritysten, organisaatioiden sekä julkisen sektorin käyttötarpeisiin. Laboratorio tarjoaa tilan, laitteet ja asiantuntijat etenkin tuotekehityksen käyttöön.

Jotta yritykset voivat tuottaa palveluita ja tuotteita, tarvitsevat ne tuekseen alan ammattitaitoa ja laitteistoa. Terveysteknologian laboratorio on varusteltu erilaisilla mittauslaitteilla, biosensoreilla, data-analytiikkaan liittyvillä laitteilla sekä kotona asumisen tukemista mittaavilla laitteilla.

Laboratorio tarjoaa myös alan palveluita asiakkaiden tarpeisiin.

– Palveluvalikoimaamme kuuluvat käytettävyystutkimukset laitteistoista ja ohjelmistoista, joiden avulla yritykset saavat paremmin tietoa tuotteidensa toimivuudesta, kertoo yliopettaja ja tutkimusvastaava Elina Kontio Turun ammattikorkeakoulusta.

Turun AMK on edelläkävijä myös tekoälytutkimuksessa ja erityisesti kuvantamiseen liittyvässä synteettisen datan tutkimuksessa. 

Palveluiden tuottaminen ei suinkaan rajoitu vain laboratorio-olosuhteisiin, vaan tarvittaessa palveluita pystytään tuottamaan myös kenttäolosuhteissa. 

– Näin pystymme hyödyntämään paremmin myös loppukäyttäjät testauksessa, Kontio tarkentaa. 

Turun ammattikorkeakoulu on ollut pitkään mukana viemässä Suomea terveysteknologian huippuvientimaaksi. Verkostoja on luotu laajalti niin Suomessa kuin kansainvälisten terveysteknologiatoimijoiden kanssa. 

– Autamme erikokoisia yrityksiä ja organisaatioita hyvin kustannustehokkaasti ja ketterästi ja meihin voikin olla suoraan yhteydessä Turun terveyskampuksen TERTTU-palvelun kautta, kertoo Kontio.

Lue myös:
TERTTU-palvelu

Tutustu laboratorioon: