Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 11.6.2021
Kuvataiteen valtakunta Mänttä 11.6.-29.8.2021 -näyttely

Turun AMK:n Taideakatemian valmistuvia kuvataiteilijoita mukana Kuvataiteen valtakunta -näyttelyssä

Kuvataiteen valtakunta -näyttely kokoaa kesällä yhteen juuri valmistuneet kuvataiteilijat kaikista Suomen kuudesta kuvataidetta opettavasta ammattikorkeakoulusta. Näyttely nähdään Mänttä-Vilppulassa 11.6. −29.8.2021.

Kuva: Sylvester Kivelä, videoteos, #FF69CD linssien läpi

Näyttelyn tavoitteena on kasvattaa valmistuvien kuvataiteilijoiden näkyvyyttä ja nostaa samalla esiin ammattikorkeakoulujen tärkeä rooli kuvataiteilijoiden kouluttamisessa. Näyttelyn kuraattorit kuvataiteilijat Krister Gråhn ja Riikka Lenkkeri ovat valinneet näyttelyyn 13 valmistuvaa kuvataiteilijaa ammattikorkeakoulujen ehdotusten pohjalta. Turun AMK:n Taideakatemian valmistuvista kuvataiteilijoista mukana ovat Sylvester Kivelä, Susanna Selin, Aleksi Systä ja Fanny Varjo. Näyttelyn teemana on Koko ajan ja kaikkialla.

Kuvataiteen valtakunta -näyttelyitä tapahtumineen on järjestetty aiemmin eri paikkakunnilla. Tänä vuonna näyttely nähdään ensimmäistä kertaa Mänttä-Vilppulassa, ja tarkoituksena on vakiinnuttaa taidekaupunki näyttelypaikaksi myös tuleville vuosille. Tunnettu kuvataidekaupunki tarjoaa merkittävän areenan valmistuvien taiteilijoiden esiin tulolle.

- Kuvataiteen valtakunta -konseptilla on pitkä historia, ja näyttely on nähty myös Turussa vuonna 2006. Turun AMK:n Taideakatemiasta valmistuvat kuvataiteilijat ovat olleet mukana kaikissa Kuvataiteen valtakunta -näyttelyissä. Näyttely on hieno osoitus yhteistyöstä, jota kuvataiteilijoita kouluttavat ammattikorkeakoulut tekevät, sanoo kuvataiteen koulutus- ja tutkimuspäällikkö Taina Erävaara.

Kuvataiteen valtakunta -näyttely on nähtävissä 11.6.−29.8.2021 Mänttä-Vilppulassa (Seppälän puistotie 7, 35800 Mänttä). Näyttely on avoinna joka päivä klo 10−18. Vapaa pääsy.

Lisätietoja:

www.kuvataiteenvaltakunta.fi

Videotervehdys näyttelystä (Youtube)

Näyttelyn tuottaja on Mänttä-Vilppulan kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä LAB ammattikorkeakoulun (Muotoiluinstituutti, kuvataiteen koulutus, Lappeenranta - Lahti), Lapin ammattikorkeakoulun (kuvataiteen koulutus, Tornio), Turun ammattikorkeakoulun (Taideakatemia, kuvataiteen koulutus), Tampereen ammattikorkeakoulun (D.P. in Media and Arts, Fine Art), Satakunnan ammattikorkeakoulun (Kankaanpään taidekoulu) ja Yrkeshögskolan Novian (bildkonst, Pietarsaari) kanssa.