Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 12.5.2023

Mobiilivideoilla potkua Fingon viestintään

Suomalainen kehitysjärjestöjen yhteistyöjärjestö Fingo Ry halusi tarjota henkilöstölleen koulutusta mobiilivideoiden tekemisestä.

–Videot on nykyaikainen tapa vaikuttaa ja kertoa asioista erilaisilla foorumeilla. Halusimme oppia miten käsikirjoittaa, kuvata, leikata ja editoida lyhyitä kampanja- ja opetusvideoita älypuhelinta apuna käyttäen, kertoo koulutuksen tilannut Fingo ry:n koulutussuunnittelija Maarit Pihkala.

–Turun AMK räätälöi Fingolle sopivan koulutuksen, jossa videoiden tuottamisen lisäksi keskityttiin myös videoiden laatuun eli siihen, miten luoda niin sisällöltään kuin ulkonäöltäänkin ammattimaisia videoita, kertoo kouluttajana toiminut media-alan lehtori Johanna Ailio. Ailio opettaa Turun AMK:ssa mm. videojournalismia, mobiilijournalismia sekä mobiilidokumentarismia.

Koulutuspäivä sisälsi teoriaosuuden lisäksi käytännön tekemistä ja harjoituksia kouluttajan ohjauksessa.

Koulutuksessa käytiin läpi mm. videoiden rakennetta, kuvausta, älypuhelimen teknisiä ja ilmaisullisia periaatteet, videokerronnassa toimivat rakenteet, videoiden julkaisu ja tietysti eri editointiohjelmien perusteet.

Osallistujilta saatu palaute oli innostunutta ja positiivista. Koulutus koettiin hyödylliseksi, käytännönläheiseksi ja kouluttaja ammattitaitoiseksi, iloitsevat Pihkala ja Ailio. 
 

Osallistujan palaute:

”Aivan loistava paketti videokuvauksesta ja editoinnista! Ihan mahtava huomata, ettei kyse ole rakettitieteestä. Eri kuvakulmien vinkkaaminen oli todella tärkeää ja hyödyllistä. Monet käytännön vinkit ohjelmista yms. olivat tosi hyviä! Erittäin hyvä ja ammattitaitoinen kouluttaja!”

Opiskele mobiilivideokuvauksen perusteet verkossa

Tutustu avoimen AMK:n verkkokurssiin. Mobiilivideo -kurssi sopii jokaiselle älypuhelimella kuvaamisesta kiinnostuneelle. Kurssi ei edellytä aikaisempaa osaamista, koska se lähtee aivan perustasolta.