Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.10.2021

Turun ammattikorkeakoulu sai AASE-sertifikaatin

Turun ammattikorkeakoulun myynti-insinöörikoulutus on ensimmäisten joukossa saanut AASE-sertifikaatin. Sertifikaatin on myöntänyt kansainvälinen Academic Association of Sales Engineering, jonka tavoitteena on edistää myynti-insinöörikoulutusta Euroopassa.

Teksti: Siiri Welling

–  Sertifikaatti merkitsee koulutukselle paljon. Se osoittaa sen, että meidän myynti-insinöörikoulutuksemme on juuri sellainen, kuin sen kuuluukin olla. Nyt kaikki, jotka opiskelevat alaa ja valmistuvat meiltä, voivat mainita AASE-sertifikaatin omassa ansioluettelossaan, iloitsee koulutusvastaava Rauni Jaskari Turun ammattikorkeakoulusta. 

Turun ammattikorkeakoulun myynti-insinöörikoulutus on alkanut viime vuonna. Ensimmäisenä vuonna aloittaneita oli noin viitisenkymmentä, samoin on tänä vuonna. Myynti-insinöörit sijoittuvat tuotantotalouden koulutukseen, mutta heillä on oma oppimissuunnitelmansa, joka sisältää myyntiosaamisen tietojen ja taitojen kehittymistä lukuvuosittain. 

Jaskarin mukaan myynti-insinöörien osaamiselle on suurta tarvetta alueen yrityksissä. Myynti-insinöörien tekniikan tuntemus auttaa teknisten tuotteiden ja palveluiden myymisessä. Myynti-insinööri ymmärtää asiakkaan teknisimpiinkin ominaisuuksiin tai suorituskykyyn liittyviä tarpeita ja voi viedä näitä tarpeita eteenpäin organisaatiossa sujuvasti. Turun ammattikorkeakoulun yksi strategisista kärjistä on myyntiosaamisen kasvattaminen alueella. 

–  AASE-sertifikaatin myötä meidän koulutuksemme arvo nousee. Myynnin osaamista todella tarvitaan Suomessa ja Euroopassa. Myynnin arvostuksen nousu on lisännyt myynnin opetusta ja tutkimusta. Tutkimustulosten perusteella myyntiosaamista on edelleen kehitettävä. Jos ajatellaan vaikkapa Suomen myyntiä ulkomaille, vientiä ja sen kasvamista, on myyntiosaaminen tässä tärkeässä roolissa. Myynti-insinööreille näyttää myös olevan hyvin työpaikkoja tarjolla, toteaa Jaskari. 

Turun ammattikorkeakoulu on ollut AASE:n jäsen vuodesta 2017 lähtien. AASE-ammattikorkeakouluja sijaitsee Turun lisäksi Saksassa, Ranskassa ja Itävallassa. Samankaltainen oppimissuunnitelma on mahdollistanut useiden kaksoistutkintosopimusten solmimisen eurooppalaisten ammattikorkeakoulujen kanssa, mikä on etu Turun ammattikorkeakoulun myynti-insinööreille. 

–  AASE-yhteistyö ja sertifikaatti auttaa meitä löytämään lisää sopivia kansainvälisiä kumppaneita, päättää Jaskari.

Lue lisää koulutuksesta: