Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.11.2021

Kamarimusiikki koeponnistaa Sigyn-salin akustiikan – Sigyn Spektaakkeli sunnuntaina 28.11.

Vastaremontoidun Sigyn-salin huippuunsa viritetyn akustiikan pääsee kokemaan sunnuntaina 28.11. jolloin salissa soi kamarimusiikki koko iltapäivän ajan.

Tapahtuma on sunnuntai-iltapäivän maraton, jossa tasatunnein alkaa uusi, yllättäviä käänteitä sisältävä konsertti. Spektaakkelin kantavana teemana on testata akustiikaltaankin parannettua salia mahdollisimman monella erilaisella kokoonpanolla. Lavalla on Turun AMK:n Taideakatemian musiikin opiskelijoita ja opettajia erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa. Useissa teoksissa opettajat ja opiskelijat soittavat yhdessä – luvassa on vuorovaikutusta, vuoropuhelua, mestari-kisällimeininkiä ja yhteiseen hiileen puhaltamista. Konsertit alkavat tasatunnein kello 14, 15, 16 ja 17.

Kuuntelemalla koko maratonin pääsee parhaiten kärryille salin eri ominaisuuksista, mutta toki konserteista voi valikoida aikatauluihinsa parhaiten sopivan valikoiman. Vastaremontoidun Sigyn-salin parantuneesta akustiikasta saa konserttien vaihtuvien kokoonpanojen avulla hyvän kuvan. Ennenkin sali oli Turun paras akustinen konserttisali ja ensi kokemukset remontin jälkeen kertovat tilanteen vielä parantuneen.

”Ääni tuntuu kantavan tasapainoisesti salin jokaiselle istuimelle ja lavalla soittajat kuulevat toisiaan selvästi aiempaa paremmin”, iloitsee Turun AMK:n pianonsoiton lehtori Eveliina Kytömäki.

”Salin kaikkia mahdollisuuksia ei vielä ole ehditty kokeilla ja tämä Spektaakkeli avaa silmiä ja korvia sille, mitä tässä salissa vielä voidaankaan tehdä. Nyt jo uskaltaa todeta remontin onnistuneen tavoitteissaan – akustisesti sali on vielä aiempaakin parempi”, jatkaa musiikin ja esittävien taiteiden koulutuspäällikkö Eero Linjama.  

Lisätietoja: Eveliina Kytömäki (eveliina.kytomaki@turkuamk.fi) 

Yksi konsertti 5€, kaikki yhteishintaan 10€

Liput ennakkoon:  taideakatemia.tapahtumiin.fi

https://www.turkuamk.fi/fi/tapahtumat/1059/sigyn-spektaakkeli/