Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 8.12.2021

Taideakatemia vastaa kriittiseen palautteeseen

Turun Sanomat on julkaissut Taideakatemian musiikin opetusta käsittelevän kriittisen artikkelin 8.12.2021. Turun AMK:n Taideakatemia on sitoutunut kulttuurialan eettisiin toimintaperiaatteisiin, emmekä hyväksy korkeakouluyhteisössämme epäasiallista käytöstä.

Taideakatemia järjestää asiaan liittyville musiikin opiskelijoille erillisiä luottamuksellisia keskustelutilaisuuksia tilanteesta. Olemme selvästi epäonnistuneet luottamuksen synnyttämisessä ristiriitatilanteiden käsittelyyn. Luottamuksen rakentaminen lähtee meistä kaikista ja otamme sen vakavasti. On tärkeää luoda ilmapiiri, jossa rakentavaa palautetta voidaan antaa avoimessa ja luottamuksellisessa vuorovaikutuksessa.

Ammattikorkeakoululla on useita erilaisia kanavia palautteen antoon. Opiskelijoita ohjaavat ihmiset ovat opiskelijoiden saatavilla ja saatu palaute käsitellään asianmukaisesti. Meillä on hyvät edellytykset tarttua myös vaikeisiin kysymyksiin nopeasti ja opiskelijoita osallistavasti.

Koulutuksen kehittämiseksi tehdyt toimenpiteet kantavat myös tulosta. Tästä konkreettisena esimerkkinä on musiikkipedagogikoulutuksen yleisen opiskelijatyytyväisyyden merkittävä parantuminen sekä jokavuotisessa opiskelijabarometrissä että valmistuvien opiskelijoiden kyselyssä. Samanlainen positiivinen kehitys on tapahtunut myös aiemmin julkisuudessa olleen tanssinopettajakoulutuksen opiskelijatyytyväisyydessä.

Teemme kaikkemme ristiriitatilanteiden selvittämiseksi, rakentavan keskusteluyhteyden synnyttämiseksi sekä työ- ja opiskelurauhan parantamiseksi korkeakouluyhteisössämme.

Timo Tanskanen
koulutusjohtaja

Eero Linjama
koulutus- ja tutkimuspäällikkö