Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 20.1.2022

Hakijamäärä Turun AMK:n englanninkielisiin koulutuksiin kasvoi

Kevään ensimmäinen yhteishaku korkeakouluihin päättyi eilen 19.1. Hakijamäärät nousivat kaikissa Turun ammattikorkeakoulun englanninkielisissä koulutuksissa verrattuna viime vuoden kevääseen.

Turun ammattikorkeakoululla oli kevään ensimmäisessä yhteishaussa tarjolla viisi englanninkielistä AMK- ja Master-tutkintoon johtavaa koulutusta. Turun ammattikorkeakoulun koulutuksista kaksi on AMK- ja kolme Master-tutkintoon johtavaa koulutusta. Hakijoita koulutuksiin oli yhteensä yli tuhat. Valtaosa hakijoista on muualta kuin Suomesta. Aloituspaikkoja koulutuksissa on yhteensä 110.

Kaikkien aiemminkin haussa mukana olleiden koulutusten hakijamäärä kasvoi. Eniten hakijoita oli englanninkieliseen AMK-tutkintoon johtavaan Information and Communications Technology -koulutukseen. Toiseksi eniten hakijoita oli uuteen, varhaiskasvatukseen keskittyvään Bachelor of Social Services -koulutukseen. Myös kaikkiin Master-tutkintokoulutuksiin oli hakijoita edellisvuotta enemmän.

- Oli ilo nähdä, että suomalaiseen varhaiskasvatusosaamiseen löytyy kiinnostusta myös ulkomailta. Suuri hakijamäärä antaa positiivisen ennusteen siitä, että uusi koulutus lähtee myös hyvin käyntiin, toteaa Turun ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Taatila.

AMK-koulutuksiin opiskelijat valitaan YO-todistuksen, korkeakouluvalmiuksia mittaavan kansainvälisen SAT-testin ja ensimmäistä kertaa järjestettävän International UAS Exam -valintakokeen perusteella. Kokeen ensimmäinen vaihe on samankaltainen kuin suomenkielisten koulutusten AMK-valintakoe, mutta hakijat tekevät sen etänä 9.2.2022. Ensimmäisen vaiheen läpäisseet hakijat kutsutaan kokeen toiseen vaiheeseen, joka on online-ryhmähaastattelu maaliskuussa 2022. International UAS Examin lopullisiin pisteisiin vaikuttavat kokeen molemmat vaiheet. Todistusvalintojen tulokset julkaistaan valintakokeen jälkeen, viimeistään 30.5. 2022.

Master-koulutusten opiskelijavalinnoissa ei ole valtakunnallista yhteistyötä. Valinnat tehdään joko ennakkotehtävän ja haastattelun perusteella, todistusvalinnalla tai etävalintakokeella. Valintakokeita järjestetään maaliskuussa 2022. Lue lisää opiskelijavalinnoista.

Kaikki kevään ensimmäisen yhteishaun opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 3.6.2022. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 15.7. klo 15 mennessä. Opinnot nyt haussa olleissa koulutuksissa alkavat elo-syyskuussa 2022. Hakijoita tiedotetaan eri valinnan vaiheista sähköpostitse hakemuksessa ilmoitettuun osoitteeseen. Valintojen tilannetta voi seurata myös Oma Opintopolku -palvelussa.

Kevään toinen yhteishaku on 16.3.–30.3.2022, ja siinä haetaan korkeakoulujen syksyllä alkaviin suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin.