Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 23.3.2022

Maksutta mukaan kehittämään yrityksesi kyberturvallisuutta 4K-hankkeessa

Maailman digitalisoituessa vauhdilla nousevat kaiken kokoisten yritysten digiturvallisuuteen liittyvät ratkaisut yhä keskeisempään rooliin niin yritysten, heidän asiakkaidensa kuin koko toimivan yhteiskunnan kannalta. Huolellisesti suunniteltu, toteutettu ja ajan tasalla pidetty kyberturvallisuus pitää pyörät pyörimässä ja liiketoiminnan kestävällä pohjalla. 

Turun ammattikorkeakoulu ja Turun yliopisto kehittävät 4K - Kokonaisvaltainen kyberturvallisuus kestävälle kasvulle -hankkeessa erityisesti pk-yritysten valmiuksia varautua kyberturvauhkiin laajentamalla yritysten valmiuksia pelkästä poikkeamiin varautumisesta kohti kokonaisvaltaisempaa ja kestävämpää kyberturva-ajattelua.

Käytännön tasolla hankkeessa kehitetään yhteistyöyrityksille itsenäisesti sovellettavia työvälineitä kyberturvallisuustilanteen itsearviointiin ja niiden torjumiseen konkreettisin keinoin. Hankkeessa on mukana myös Turun AMK:n Cyber Test Lab , joka keskittyy erityisesti IoT-laitteiden ja -palvelujen kyberturvallisuuden varmistamiseen.


Hankkeessa mietitään yhdessä konkreettisia kehittämiskohteita ottaen huomioon pk-sektorin rajalliset resurssit.


– Yhteistyöyrityksiä on saatu mukaan mukavasti ja heidän kanssaan on käyty alkukartoituskeskusteluja, kertoo tutkimuspäällikkö Mikko Vermanen Turun yliopiston kauppakorkeakoulusta. 

Noin tunnin kestävässä alkukartoitushaastattelussa käydään läpi yrityksen oman kyberturvallisuuden osaamisen nykytilaa. Tähän liittyviä kysymyksiä ovat muun muassa henkilöstön koulutus aiheesta, käyttäjätunnusten hallinta ja laitteiden ja verkkojen tieto- ja fyysinen turvallisuus. 

– Käytännössä haastatteluun ei tarvitse valmistautua etukäteen, riittää kun tietää oman yrityksen käytännöt ja on kiinnostusta laittaa asiat kuntoon, kertoo Vermanen.  

Tarjolla maksuton yhteistyö yrityksille

– Etsimme edelleen uusia yrityksiä mukaan hankkeeseen kehittämään yhdessä kanssamme yrityksen omia kyberturvaratkaisuja. Työn aikana selvitetään yrityksen nykyinen kyberturvallisuustilanne, tunnistetaan kehittämistä vaativat osa-alueet ja mietitään yhdessä konkreettisia kehittämiskohteita ottaen huomioon pk-sektorin rajalliset resurssit.

– Hanke tarjoaa yritykselle kartoituksen, toimenpidesuositukset ja loppuraportin. Osallistuminen on yritykselle maksutonta. Jos kyberturvallisuuden kehittäminen liiketoiminnan turvaksi kiinnostaa, niin kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä, kannustaa Vermanen.  

 

Ota yhteyttä!

Mikko Vermanen UTU.jpeg

Yhteystiedot: 
Mikko Vermanen
mjverm@utu.fi
Puh. 040 146 0638