Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 5.4.2022
Kädet näpyttelevät kannettavan tietokoneen näppäimiä

Opiskelija, ota käyttöön monivaiheinen tunnistautuminen 4.4.2022 mennessä

Turun AMK ottaa opiskelijatileihin käyttöön monivaiheisen tunnistautumisen (MFA) 4.4.2022 alkaen. MFA aktivoidaan Turun AMK:n Microsoft 365 -pilvipalveluun. Käyttöönoton määräpäivän jälkeen et voi ilman lisätunnistusta kirjautua Turun AMK:n palveluihin, joissa käytetään sähköpostiosoitetta käyttäjätunnuksena. Näitä ovat sähköposti, Messi ja Teams.

Toimithan ajoissa ennen määräpäivää!

Mikä on monivaiheinen tunnistautuminen eli MFA? 

Monivaiheinen tunnistus (MFA, multifactor authentication) tarkoittaa puhelimella tehtävää lisätunnistusta verkkopalveluiden sisäänkirjautumisen yhteydessä. Käyttäjätunnuksen ja salasanan lisäksi toisena tunnistautumismenetelmänä on matkapuhelimeen tekstiviestillä lähetettävä koodi tai erillinen tunnistus- eli autentikointisovellus. 

Miksi MFA:ta tarvitaan? 

Monivaiheisen tunnistautumisen avulla Turun ammattikorkeakoulu turvaa käyttäjätilit aiempaa paremmin. MFA suojelee sinua ja vähentää tietomurtoja. Vaikka rikolliset saisivatkin tietoonsa käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, rikollisen kirjautuessa tilillesi MFA kysyy hyväksyntää. Jos käytössä on MFA-varmennus, rikollinen ei voi käytännössä päästä tilillesi sisään ilman, että hänellä on pääsy puhelimeesi. 

Ohjeet MFA:n käyttöön löytyvät osoitteesta  www.turkuamk.fi/mfa .