Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 31.3.2022

Terveyden ja hyvinvoinnin koulutukset edelleen vetovoimaisimpia Turun ammattikorkeakoulussa

Kevään toinen yhteishaku korkeakouluihin päättyi 30.3. Turun ammattikorkeakoulussa oli tarjolla yli 2000 opiskelupaikkaa tekniikan, liiketalouden, terveyden ja hyvinvoinnin sekä kulttuurin aloilta. Kokonaishakemusmäärä oli yli 24 000, joista ensisijaisia lähes 6300.

Tarjolla oli suomenkielisiä AMK- ja Master- eli ylempään AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia. Hakukohteita oli yhteensä 65, joista AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia on 47 ja Master-tutkintoon johtavia 18.

Kokonaishakijamäärä Turun AMK:ssa laski verrattuna kahteen edelliseen, ennätykselliseen vuoteen. Ensisijaisia hakijoita oli edellisvuoteen verrattuna vähemmän kaikilla Turun ammattikorkeakoulun neljällä koulutusalalla. Prosentuaalisesti pienin lasku hakijamäärässä oli tekniikan alalla. Vetovoimaisimmat koulutukset ovat viime vuoden tapaan terveyden ja hyvinvoinnin alalla. Ensihoitajan AMK-koulutukseen oli yli 14 ensisijaista hakijaa ja sosionomin ja hammasteknikon AMK-koulutuksissa yli kymmenen hakijaa aloituspaikkaa kohden.

– Hakijamäärien lasku oli tänä vuonna kansallisen tason trendi kahden hyvin poikkeuksellisen vuoden jälkeen. Siitä huolimatta suhteellinen osuutemme hakijoista säilyi edelleen korkeana. Kiitän kaikkia meille hakeneita ja toivotan onnea valintoihin. On aina hienoa nähdä, miten suuri joukko ihmisiä haluaa lähteä rakentamaan tulevaisuuttaan Turun ammattikorkeakoulun tuella, sanoo Turun AMK:n rehtori Vesa Taatila.

AMK-tutkinnon voi suorittaa koulutuksesta riippuen päivätoteutuksena, joustavasti työn ohessa monimuotokoulutuksessa tai pääsääntöisesti verkossa opiskellen verkko-opintoina. Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot eli Master-tutkinnot voi suorittaa joustavasti työn ohessa tai kokonaan verkossa. 

Opiskelijavalinnat tehdään touko-kesäkuun aikana. AMK-tutkinnoissa suurin osa hakijoista valitaan todistusvalinnan tai AMK-valintakokeen perusteella. Kulttuurialalla on käytössä ennakkotehtäviä ja omat valintakokeet. 

YAMK-tutkinnoissa opiskelijat valitaan todistusvalinnan, valintakokeen tai ennakkotehtävän ja valintahaastattelun perusteella. AMK-valintakokeet järjestetään 30.5.–2.6. Muita valintakokeita järjestetään touko-kesäkuun aikana.

Todistusvalintojen tulokset julkaistaan Oma Opintopolku-palvelussa ennen valintakokeita, ja kaikki tulokset viimeistään 8.7. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 15.7. klo 15 mennessä. Opinnot alkavat syksyllä 2022.
 

Seuraa yhteishaun etenemistä

Ohjeet opiskelijavalintoihin: ennakkotehtävät, todistusvalinta ja valintakoe

Tutustu tarkemmin hakijatilastoihin OPH:n Vipunen-tilastopalvelussa