Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 1.12.2014

Yhtään ei vielä tiedä

Urapolku-tapahtumassa oli jo keskiviikkona aamupäivällä kova kuhina. Logomoon odotetaan lähes 2000 seitsemäsluokkalaista parin päivänä aikana, kun Turun seudun yläkoululaisille esitellään koulutusvaihtoja.

Urapolku-tapahtuma vetää  21.- 22.5. ison joukon koululaisia Logomoon. Tällä kertaa siellä ei osallistuta mihinkään kilpailuun vaan mietitään tulevaisuuden urasuunnitelmia. Mukana on tietenkin myös Turun ammattikorkeakoulu, kun eri ammatteja ja koulutuksia esitellään ammatinharjoittajien, yritysten ja oppilaitosten voimin.

Turun AMK:lla oli tapahtumassa hauska ja värikäs esite, jossa Tobias Taiteilija, Lauri Lähimmäinen, Iina Insinööri ja Titta Tradenomi kertoivat lyhyesti uravalinnastaan. 

Samaa tekivät paikan päällä livenä myös ensihoidon opiskelija Teemu Palkki, myyntityön opiskelijat Janne Sampo ja Tuomas Kiviranta sekä rakennusalan opiskelijoita edustanut Tomi Peltonen.

Suurta kiinnostusta ja hämmentynyttä hiljaista arvostusta saivat myös 3D-tulostusta esitelleet Jarmo Keskitalo ja Ville Eerola. Pelinappula ja muut tulostimesta ilmoille tulostuneet esineet kiinnostivat poikia kovasti. 

– Ai tälläistakin voi tehdä vaikka työkseen! 

3D tulostusta ihmettelemässä
Ville Eerola esitteli 3D-tulostuksen monia mahdollisuuksia
Koululaisia
Ihan varma ei voi vielä olla näiden tyttöjen urapoluista, mutta luultavasti tässä on: vas. näyttelijä, sisustussuunnittelija, valokuvaaja ja kirurgi. (vas. Saara Mäkelä, Sanni Malka, Henna Pesonen ja Sanja Pasanen.) Turun AMK on varma vaihtoehto kaikille!

Turun AMK teki tapahtumassa yhteistyötä myös yritysten kanssa. Mukana samalla ständillä AMK-opiskelijoiden kanssa olivat mm. lääkäriasema Neo ja Hartelan edustajat.

AMK on tietenkin aina siellä missä sen asiakkaat ovat ja todella tärkeä asiakasryhmä on tämäkin:  nykyiset koululaiset ovat jo ehkä 2020-luvulla, ainakin 2030-luvulla alueemme työelämän osaajia. Ammattikorkeakoulun opiskelijat kertoivat tapahtumassa innostuneesti omasta alastaan nuoremmille ja siitä jäi varmasti moni ajatus itämään.

Urapolku-tapahtuman järjesti Turun Nuorkauppakamari ry. Se on Turun talousalueella elinkeinoelämän tai julkisen sektorin palveluksessa toimivien aktiivisten henkilöiden kehittymis- ja johtamiskoulutusjärjestö.