Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 2.12.2022

Find Your Future – tulevaisuuden työelämäyhteyksiä

Turun ammattikorkeakoulun ensimmäiset omat ura- ja rekrytointimessut tarjosivat Kupittaan täydeltä työelämäyhteyksiä ja valoa marraskuuhun, kun yli 50 eri alan yritystä ja sadat tulevaisuuden tekijät täyttivät kampuksemme iloisilla kohtaamisilla.

Find Your Future -nimeä kantanut tapahtuma oli jaettu kahteen osaan: ICT-City tarjosi parastaan terveyden ja hyvinvointialan yrityksille ja osaajille, kun taas EduCity toi yhteen liiketalouden, tekniikan ja muiden alojen yritykset sekä tulevat ammattilaiset, ja toimi näyttämönä myös yhteiselle ohjelmalle.

Taidon portailla nähtiin rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatilan avaamana laaja kattaus alumniemme uratarinoita ja asiantuntijapuheenvuoroja. Turun AMK:n laatusuunnittelija Satu Helmi toi alumnien terveiset ja vinkit urasuunnitteluun uunituoreen uraseurantakyselyn tulosten muodossa.

Erilaisia urapolkuja ja työelämäyhteyksiä tulevaisuuden tekijöille

Työelämä 2030 -paneelikeskustelussa Maria Flemmich Suominen (Sales Director & Country Manager Finland, Avidly), Tuomas Elo (Service Director, Pemamek Oy), mi Kalliomäki (HRD Manager, Turun Osuuskauppa TOK), Hannele Larkovuo (Senior Consultant, MPS) ja Kenneth Sundberg (Customer Service Manager, Nordea) paneutuivat tulevaisuuden työelämän edellytyksiin ja jakoivat arvokkaita ohjeita oman urapolun rakentamiseen. Osallistujat painottivat mm. verkostojen ja muutoksiin varautumisen merkitystä. Myös alumnitapahtumistammekin tuttu aitouden teema ja omana itsenä olemisen tärkeys korostuivat panelistien puheissa.

Miia Sinkko (Talent Acquisition Consultant, Manpower) tarjosi ammattirekrytoijan LinkedIn-tärppejä työnhakuun ja konkreettisia vinkkejä, miten saada kaikki ilo irti omasta someprofiilistaan työnhaussa. Turun AMK:n oma Jan Holmberg jakoi matkansa sairaanhoitajasta asiantuntija-henkilöbrändiksi kehottaen rohkeasti kohtaamaan pelkojaan sekä unelmoimaan isosti juuri silloin, kun on vaikeinta.

Alumneistamme Milla Heikkilä (Chief Happiness Officer & Partner, Sofokus) kertoi miten kiertotietäkin voi päätyä unelmaduuniin ja rohkaisi opiskelijoita uskaltamaan. Lotta Lybeck (PR & Content Specialist, Technopolis) taas avasi omilla esimerkeillään medianomin moninaisia mahdollisuuksia ja Jenna Pesola (Weather Testing Expert, Solar Simulator Finland Oy) paljasti, miten tieto- ja viestintätekniikan insinööri päätyy säätestauksen asiantuntijaksi. Joonas Suominen (CEO, Loikka) puolestaan kuvaili loikkaansa yrittäjyyteen ja taustoitti yrityksen viime vuosien menestyksekästä kasvutarinaa.

Inspiroivien esimerkkien ja tulevaisuuden työelämäyhteyksien lisäksi tapahtumassa oli myös muuta ohjelmaa. Manpower järjesti pop-up kesätyöhaastatteluja sekä LinkedIn-työpajoja, Eezy henkilöstöpalvelut pyöritti työelämän speed datingia ja Accountor tarjosi mahdollisuuden hioa oma ansioluettelo kuntoon kahdella kielellä CV-työpajoissa.

Turun ammattikorkeakoulu haluaa jatkossa tukea entistä voimakkaammin myös kansainvälisten tulevaisuuden tekijöiden työllistymistä ja auttaa luomaan vahvoja työelämäyhteyksiä jo opiskelujen aikana. Yrityskontaktien ohella kansainvälisille opiskelijoillemme oli tarjolla oma International Stage, jolla mm. DigiMESH-projekti ja IH Turku jakoivat vinkkejä verkostoitumiseen ja tulevaisuuteen Varsinais-Suomen alueella.

Opiskelijoilta opiskelijoille, eikä viimeistä kertaa!

Find Your Future -tapahtuman järjestelyissä oli mukana iso joukko matkailukoulutuksen tradenomiopiskelijoita sekä sairaanhoidon opiskelijoitamme. Lopputuloksena mahtava tapahtuma sekä opiskelijoille hyviä käytännön oppeja ja kokemusta, opintopisteitä unohtamatta. Järjestelyistä vastanneet toteuttivat opiskelijatovereilleen myös suuren suosion saavuttaneet RekryApprot, joissa kannustettiin rohkeasti ottamaan kontaktia yritysten edustajiin. Approjen vierailumerkintöjen perusteella palkittiin messujen Kiinnostavimmat yritykset, jotka tänä vuonna olivat ATR Soft Oy (EduCity) ja Mehiläinen Oy (ICT-City).

Ensimmäistä kertaa järjestetyt omat ura- ja rekrymessumme toivat onnistuneesti yhteen tulevat huippuosaajat ja eri alojen yritykset, joille tapahtuma tarjosi myös erinomaisen tilaisuuden vahvistaa tietoisuutta ja myönteistä työnantajakuvaa opiskelijoiden parissa. Tunnelma oli innostunut ja palaute niin opiskelijoilta kuin yrityksiltä oli erittäin positiivista ja viesti selvä: näitä lisää!
 

Mukana olleet Find Your Future -yritykset 2022

Kiinnostuitko? Save the Date!

Seuraavat Find Your Future -ura- ja rekrymessut järjestetään 23.11.2023.
Ohjelma ja ilmoittautumislomake julkaistaan tapahtuman nettisivuilla kevään 2023 aikana.

Tule mukaan löytämään yrityksenne tulevaisuuden tekijät!