Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.1.2023

Kansallisen GSEA-opiskelijayrittäjyyskilpailun voitto lääketieteen tekoälysovelluksia kehittävälle yritykselle

Kansallisen Global Student Entrepreneur Awards eli GSEA -kilpailun voittajaksi 25.1.2023 Turussa valittiin viiden kilpailijan joukosta Onni Eriksson Aalto-yliopistosta ja lääketieteen tekoälysovelluksia kehittävästä Aiatella-yrityksestä.

Teksti ja kuva: Martti Komulainen

Aiatella kehittää sovelluksia muun muassa potilaiden kuvantamisaineistojen analysointiin tekoälyn avulla. GSEA-tuomaristo näki liiketoiminnalle kansainvälistä potentiaalia sekä arvioi yritysesittelyn vakuuttavaksi.

Turun AMK:n liiketalouden opiskelija Aarne Heinonen sijoittui hienosti toiseksi urheilumarkkinoinnin palveluja tarjoavan yrityksen esittelyllä. Kolmanneksi sijoittui niin ikään Turun AMK:ssa liiketaloutta opiskeleva Mimmi Salonen Mida Decor  -tekstiilisuunnitteluyrityksestä.

Global Student Entrepreneur Awards eli GSEA on korkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille suunnattu opiskelijayrittäjyyskilpailu. Kilpailuun voi osallistua opiskelijayrittäjä tai -tiimi, jolla on ollut liiketoimintaa opiskelujen ohella vähintään puoli vuotta ja liikevaihtoa vähintään 500 euroa. Opiskelijoiden on oltava 18–30-vuotiaita.

Kilpailussa opiskelijat esittelevät yritysideaansa tuomaristolle kansallisissa, maanosa- ja maailmanlaajuisissa kilpailuissa. Tuomaristo arvioi kilpailijoiden esiintymistä ja liikeideaa.

Opiskelijayrittäjälle kilpailu tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden arvioida, kehittää ja saada palautetta omasta yrittäjyydestään ja liiketoiminnastaan.

Turun AMK:n järjestämä kansallinen kilpailu järjestettiin hybridinä yhden kilpailijan osallistuessa etäyhteydellä. Lisäksi käytössä oli Tavata-alusta keskustelujen fasilitoinnissa.

Euroopan alueen kilpailu järjestetään Brysselissä huhtikuun 2023 alussa. Euroopan alueen kilpailusta on mahdollista edetä globaaliin loppukilpailuun. Gobaali loppukilpailu on kesäkuun alussa Cape Townissa Etelä-Afrikassa.