Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 13.4.2016

Kansalaisen mikrotuki tarjonnut maksutonta tietokoneapua turkulaisille jo kymmenen vuoden ajan

Kansalaisen mikrotuki on turkulaisille maksutonta tietokoneapua tarjoava palvelu, jota pyöritetään Turun ammattikorkeakoulussa opiskelevien tietojenkäsittelyä opiskelevien opiskelijoiden voimin. Kansalaisen mikrotuki juhlii 10-vuotisjuhlaansa, ja kutsui juhlansa kunniaksi turkulaiset tutustumaan toimintaansa.

Teksti: Johanna Stenroos-Vuorio, viestintävastaava

Avointen ovien päivässä oli paikalla väkeä pitkin tilaisuutta. Projektipäällikkö Jesse Kanervon kanssa jutustelemasta tavoitettu Sauli Ojutkangas oli paikalla ensimmäistä kertaa, Avointen ovien houkuttelemana:

- Tuumasin että nyt on sopiva hetki tutustua toimintaan, kertoo Ojutkangas, joka haluaisi jatkossa mm. syventää tietämystään koneen täysivaltaisesta kunnossa pitämisestä, taustaohjelmien ymmärryksestä yms.

Yksi päivän tavoitteista olikin saada paikalle myös uutta väkeä tutustumaan toimintaan ja välittää viestiä tällaisen palvelun olemassa olosta laajemmin:

- Niin uusille kuin jo aiemmin täällä vierailleille halusimme myös kertoa, millaista toiminta Kansalaisen mikrotuessa oli ennen ja miten sitä on kehitetty vuosien varrella, kertoo lehtori Virpi Raivonen Turun AMK:sta.

- Olisi hienoa, jos paikalle löytäneet veisivät tietoa palvelun olemassa olosta myös esimerkiksi omille sukulaisilleen ja ystävilleen, miettii paikalla ollut varaprojektipäällikkö Jorma Mäkilä Kansalaisen mikrotuesta.

Osaavia nuoria opastamassa

Paikalla tunnelmaa aistimassa oli myös Margita Holmberg, jolle Kansalaisen mikrotuen toiminta oli tuttua jo entuudestaan. Itse asiassa Facebook-päivään tulossa ollut Holmberg ei ollut harmistunut, vaikka olikin tullut koulutukseen reilun viikon etuajassa.

- Täällä on osaavia nuoria, ja olen saanut täältä monesti apua erilaisiin tietokoneongelmiini, pohti Holmberg.

Holmbergin mainitsema Facebook-koulutus on esimerkki koulutustoiminnasta, jota Kansalaisen mikrotuki myös tarjoaa.

- Mikäli Facebookissa oleminen kiinnostaa, mutta sovelluksen käytössä olisi vielä kysyttävää, kannattaa osallistua koulutuspäiviin 3.12. ja 10.12, vinkkaa projektipäällikkö Kanervo.

Lisätietoja Facebook-koulutuspäivästä

Mihin kaikkeen voi hakea apua Kansalaisen mikrotuesta?

Kansalaisen mikrotuessa huolletaan tietokoneita sekä opastetaan Turun alueen asukkaita ohjelmien käytössä ja tietoturvassa. Kansalaisen mikrotuki on Turun ammattikorkeakoulun oppimis- ja kehittämisympäristö, joka perustettiin vuonna 2004.

- Tarkoituksenamme on tarjota maksutonta apua, neuvontaa sekä koulutusta tietokoneasioissa. Opastajina Kansalaisen mikrotuessa toimivat Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat, kertoo Virpi Raivonen.

Kansalaisen mikrotuki keskittyy toiminnassaan enimmäkseen tietoturvaosaamisen lisäämiseen ja tietokoneiden ohjelmisto-ongelmien selvittämiseen.

- Opastamme myös esimerkiksi käyttöjärjestelmiin liittyvissä kysymyksissä sekä älypuhelinten ja tablettien käytössä, muistuttaa Jesse Kanervo.

Lisätiedot:
Kansalaisen IT-Tuki