Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.3.2015

Turun AMK:n ja Sun in Eye Productionsin sopimus vahvistaa Varsinais-Suomen animaatioalaa

Turun ammattikorkeakoulu ja Sun in Eye Productions solmivat maanantaina yhteistyösopimuksen. Rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila ja toimitusjohtaja Metsämarja Aittokoski allekirjoittivat nimet alle hyvillä mielin, sillä takana on useita yhteistyöprojekteja. Sopimus vahvistaa molempien asemaa animaattoreiden koulutuksessa ja työllistämisessä.

Teksti: Sanna Lindén, kuva: Jenny Mäkinen

– Unelmiin täytyy uskoa. Kansanvälisyys on haaste, mutta maailmalle on oikeasti mahdollista mennä. Turun Taideakatemian animaattorit ovat maailman parhaita! kannustaa Aittokoski.

Aittokoski tietää, mistä puhuu. Sun in Eye Productions on toiminut jo kymmenen vuotta media-alalla. Kansainväliset ovet aukesivat Pikkuli-sarjan myötä vuonna 2012. Turun keskustassa toimivassa tuotantoyhtiössä työskentelee useampia Turun ammattikorkeakoulusta valmistuneita animaattoreita. Sun In Eyen tavoitteena on kehittää Turkuun pysyvä, kansainvälinen animaatio- ja pelistudio.  

Sun in Eye Productionsin kanssa tiivistä yhteistyötä tekevä Aittokoski Experience Oy kehittää uutta IP:tä (Immaterial Property).  Se tarkoittaa sisältöjä, hahmoja tai tarinoita, joita tuotteistetaan mm. peleiksi ja TV-sarjoiksi. Tavoitteena on keskittää tuotanto oman IP:n ympärille.

– Tämä voisi näkyä myös koulutuspuolella konseptinsuunnittelun ja sisällöntuotannon näkökulmasta, sanoo Aittokoski.

Animaatioalan yksi kehittymissuunta on pelien ja animaation yhteistyön lisääminen. Turun animaatioalan ja peliopiskelijoiden yhdistyminen samaan projektiin luo uusia yhteyksiä ja mahdollistaa animaatioiden IP:een perustuvien pelien kehittämisen.

Turun ammattikorkeakoulusta voi jatkaa huipulle

Sun in Eye Productions on tuttu työharjoittelupaikka monelle Turun ammattikorkeakoulun opiskelijalle. Tavoitteena onkin luoda opiskelijoille enemmän työelämälähtöisiä oppimisympäristöjä. Yhteistyössä kehitetään ja suunnitellaan esimerkiksi jatko- ja täydennyskoulutuspalveluita.

– Kaikki tähtäävät nykyään huipulle.  Meillä Turussa on sama suunta, eikä mitään syytä vähätellä sitä, täsmentää Taatila.

Yhteistyösopimus on voimassa toistaiseksi. Vuosittain laaditaan kehittämissuunnitelma, jossa täsmennetään Sun in Eye Productionsin ajankohtaisia tavoitteita. Sellaisia ovat esimerkiksi tilojen käyttö ja erilaiset oppimisprojektit.