Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 27.4.2015
tyttö yksin rannalla

Turun AMK ja CTM Oy koulutusyhteistyöhön psykiatrisen osaamisen vahvistamisessa lastensuojelussa

CTM Oy Sosiaali- ja terveyspalvelut  ja Turun AMK ovat solmineet sopimuksen koulutusyhteistyöstä. CTM:n työntekijöille on suunniteltu koulutusohjelma, jonka tavoitteena on henkilöstön psykiatrisen osaamisen vahvistaminen. 

Koulutuksessa keskitytään lasten psyykkiseen oirehdintaan, kiintymyssuhdeteoriaan sekä työskentelyyn psykiatrisesti sairastuneiden lasten ja nuorten kanssa. Tämän lisäksi käsitellään lastensuojelulakia rajoittamistoimenpiteiden näkökulmasta, turvallisen ja vaikuttavan lääkehoidon toteuttamista sekä aggressiivisen asiakkaan kohtaamista. 

– Lastensuojelun sijaishuollossa on käynnissä merkittävä rakennemuutos, joka on johtanut siihen, että sijaishuollon laitospalveluihin sijoitettavat lapset ovat yhä haastavampia, CTM:n palvelujohtaja Tina Mäkelä taustoittaa. – Viidestä lastenkodistamme Erityislastenkodit Nuppu ja Verso ovat erikoistuneet psyykkisesti oirehtivien lastensuojelulasten hoitoon ja kuntoutukseen, mutta psykiatrisen osaamisen tarve on päivittäin läsnä myös kolmessa pienryhmäkodissamme. Sovittu koulutusyhteistyö Turun AMK:n kanssa on mittava panostus koko CTM:n henkilökunnan osaamisen vahvistamiseen. Se lisää merkittävästi kykyämme antaa hyvää hoitoa ja kuntoutusta lapsille ja heidän perheilleen, sekä palvella sitä kautta entistä osaavammin kunta-asiakkaitamme, Mäkelä toteaa tyytyväisenä. 

– Asiakkainamme on merkittävä määrä Länsi- ja Etelä-Suomen kuntia ja kuntayhtymiä, CTM:n toimitusjohtaja Teemu Annala kertoo. – Uskomme, että keskittymällä erityisosaamiseen ja tekemällä työtä asiakkaista välittäen pystymme vastaamaan yhä kovenevaan kilpailuun. Se edellyttää rohkeaa panostusta henkilöstön koulutukseen ja osaamiseen kehittämiseen. Olemme erittäin iloisia, että yhteistyökumppanimme on Turun AMK arvostettuna oppilaitoksena, mikä takaa henkilöstöllemme laadukkaan koulutuskokonaisuuden, Annala päättää.

CTM Oy Sosiaali- ja terveyspalvelut on suomalainen perheyritys, joka tuottaa laadukkaita lastensuojelun sijaishuollon palveluita viidessä lastenkodissa Turussa ja Mynämäellä. CTM:llä on ISO9001:2008 -standardin mukainen sertifioitu laatujärjestelmä.