Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 28.5.2015

Yhteisöllistä viljelyä Pansio-Pernossa

Asuinalueella olevat viljelypalstat ovat kohtaamispaikka, jossa voi syntyä uutta yhteisöllisyyttä. Näin uskotaan Turun AMK:n koordinoimassa "Koulu keskellä kortteleita" -hankkeessa, jossa selvitetään Turun Pansio-Perno -alueen kehittämismahdollisuuksia.

Teksti: Martti Komulainen
Kuvat: Jonna Heikkilä

Pansio-Pernon yhteisöllisen viljelypalstan avajaisia vietettiin 23.5. Mukava yhdessäolo ja yhdessä tekeminen lähiön sydämessä sijaitsevien viljelypalstojen äärellä voi innostaa Pansio-Pernon alueen asukkaat asuinalueensa kehittämiseen. Tähän ajatukseen perustuu Pansio-Pernon yhteisöllinen viljelypalsta "Bottula", joka on toiminnassa toista vuotta. Se on alueen asukkaiden kesäinen kohtaamispaikka, josta voi varata oman palstan kesäksi.

Viljelypalsta on monitoiminen

Viljelypalsta on monitoimiympäristö, joka palvelee yhteisöllisyyden lisäksi opetusta ja ruokakasvatusta. Kouluikäisille järjestetään siihen liittyen tulevana kesänä 4H-yhdistyksen Ruokakoulu. Palstalla tullaan järjestämään myös viljelyyn liittyviä työpajoja ja neuvontaa.

Koulu keskellä korttelia -tutkimushanke tarkastelee palstaviljelyn lisäksi koulun mahdollisuuksia taantuneiden alueiden kehittämisessä. Hankkeen keskiössä ovat Pansion koulun tilankäytön ja toimintojen kehittämismahdollisuudet.  Hankkeessa ovat mukana Turun ammattikorkeakoulu, Turun 4H-yhdistys, Turun kaupunki ja Pansion koulu, ja sen toteuttamiseen on saatu rahoitusta asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aralta.