Sivu päivitetty 25.6.2015
Resurssitehokas_pyöräkassi

Banderollituotteet ilahduttavat festarikansaa

Turun ammattikorkeakoulun resurssitehokkuustyö on saanut konkreettisen muodon mainosbanderollien hyötykäytön koordinoinnissa. Opiskelijat ja yritykset innovoivat käyttökelpoisesta materiaalista uusia tuotteita, joista voidaan tänä kesänä nauttia esimerkiksi Ruisrockin design-kylässä.

Teksti: Sara Malve.
Kuva: Hanna Sinkkilä.

Ammattikorkeakoulun Resurssitehokas liiketoiminta tutkimusryhmässä on jo muutaman vuoden ajan haettu ratkaisua Varsinais-Suomen alueella toimivien yritysten ylijäämämateriaalin parempaan hyötykäyttöön joko yrityksen omassa tai toisen yrityksen toiminnassa.

Turun ammattikorkeakoulu ja Turun kaupunki aloittivat viime vuonna yhteistyön mainosbanderollien keräämiseksi uusiokäyttöön. Tavoitteena on hyödyntää aiemmin jätteeksi päätyneet mainosbanderollit kierrätystuotteiden raaka-aineena.

Tähän mennessä on kerätty mm. Turun kaupungin, Turun kaupunginteatterin, Ruisrockin ja Turun Filharmonisen Orkesterin mainosbanderolleja. Lisäksi banderolleja on vastaanotettu myös yksittäisiltä yrityksiltä. Banderollien varastoinnin lisäksi Turun AMK etsii aktiivisesti materialille uusia hyödyntäjiä.

Uniikkeja designtuotteita Ruisrockissa

Banderollituotteiden kehittely on lähtenyt vauhdilla käyntiin ja nyt lähes parikymmentä Turun AMKn opiskelijaa kehittelee materiaalista uusia tuotteita 3.-5.7. järjestettävän Ruisrock-festivaalin design-kylään, jossa tuotteita myydään festarikansalle.

Iso osa tuotteista on valmistettu Ruisrockin viimevuotisista banderolleista ja jokainen tuote on uniikki yksilö vaihtuvien printtien ansiosta. Myös muiden organisaatioiden banderolleja on hyödynnetty tuotteissa. Tällä hetkellä materiaalista on valmistettu mm. pyöräkasseja, lippiksiä, koruja, kasseja ja vyölaukkuja – mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Opiskelijoiden lisäksi materiaalia on hyödyntänyt kaupallisesti turkulainen designyritys Punainen Norsu, joka on valmistanut siitä pussukoita, kasseja ja laukkuja. Punainen Norsu myy tuotteita Ruisrockissa yhdessä opiskelijoiden kanssa.

Turun AMKn myyntimökin löytää Ruisrockin design-kylästä koko viikonlopun 3-5.7. ajan. Design-kylä sijaitsee festivaalin pääportin vieressä. Tervetuloa ostoksille! Mukaan kannattaa varata tarpeeksi käteistä.

Mukana menossa: Left Overs, KRÄFTKUUS, Hannikadesign, Martta Kultanen & Punainen Norsu.

Seuraa festaritunnelmia sosiaalisessa mediassa aihetunnisteen #ruissiturunAMK kautta.