Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 29.11.2013

AMK:n opiskelija Roosa Närhi voitti Taekwondon EM-pronssia

Taekwondon opiskelijoiden EM-kilpailut järjestettiin Moskovassa marraskuun lopussa. Pronssimitalin voittaja oli Turun AMK:n opiskelija Roosa Närhi.

AMK-opiskelija Roosa Närhi voitti EM-pronssia

Taekwondon opiskelijoiden EM-kilpailuihin Moskovassa 22.-25.11. osallistui Suomesta neljä urheilijaa: Turun ammattikorkeakoulussa opiskeleva Roosa Närhi sekä Toni, Sami ja Jouni Lahtinen, jotka opiskelevat Aalto Yliopistossa. Joukkueen valmentajana toimi Nuorten Olympiavalmentaja Jarkko Mäkinen.

Turun Seudun Urheiluakatemiaan kuuluva Roosa Närhi saavutti naisten -62 kg sarjassa pronssia. Närhi voitti alkuerissä Ranskan edustajan 10-6 ja neljännesfinaalissa Saksan edustajan 9-3. Semifinaalissa vastassa oli Venäjän edustaja, joka vei lopulta tasaisen kamppailun voiton ja eteni finaaliin. Kyseessä on Närhen ensimmäinen arvokilpailumitali ottelussa.

Roosa Närhi
Roosa Närhi voitokkaana

Roosa menestyi hienosti

"Tein elokuussa 2012 päätöksen lopettaa liikesarjakilpaileminen ja panostaa kaikkeni otteluun. Nyt reilu vuosi myöhemmin olen saanut ensimmäisen ison palkinnon tehdystä työstä. Ensi vuonna vaihdan yhtä painoluokkaa alemmas ja tavoitteena on sarjassa -57 kg aikuisten EM-mitali", kertoo Närhi.