Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 13.1.2014

Robotteja Turun ICT-talossa

Tietotekniikan ensimmäisen vuoden opiskelijoiden legorobotit valtasivat ICT-talon ala-aulan joulukuisena maanantaina. Legorobotit olivat mallikappaleita opiskelijoiden ideoimista, usein elämää helpottavista innovaatioista.

 

Legorobotteina ICT-talon käytävillä nähtiin muun muassa Wifé-kahvinkeitinrobotti, taistelevat Battlemasters-robotit, liikkuva kamera-ajoneuvorobotti sekä hammastahnatuubin täysin tyhjäksi puristava robotti.

Nopea helpotusta kahvihampaan kolotukseen

Arkea voi varmasti helpottaa ainakin Wifé (tulee sanoista Wireless ja café); täysautomaattinen kahvinkeitin. Robotti yhdistää langatonta teknologiaa ja automatisointia kahvinkeittämisen helpottamiseksi. Mobiiliohjattava robotti toimii WLAN-yhteydellä, ja ainoa käyttäjälle jäävä toimenpide on poistaa käytetty suodatinpussi, vaihtaa se uuteen ja pitää huoli siitä, että annostelijassa on kahvinpuruja.

-Wifé annostelee käyttäjän käskystä purut ja veden ja keittää pannuun halutun määrän suodatinkahvia, kertoo projektiryhmässä mukana ollut tietotekniikan opiskelija Jussi Seppi Turun AMK:sta.

– Robotti on toiminut mallikkaasti, eikä minkäänlaisia ongelmia kahvinkeitossa ole ollut. Tästä huolimatta varasimme paikalle myös perinteisen kahvinkeittimen, sillä mikäli vaikkapa teknisiä ongelmia olisi tullut, on messukahvien saanti näin ollen turvattu, naureskelee Seppi.

Robottitaistelua: Timo vastaan Görgen

 

 

Käytävällä oli kova hälinä, kun portaikon alle tuodut taistelurobotit, Timo ja Görgen, yrittivät ”kampittaa” toisensa taistelussa.

-Lapsuuden robottitaisteluohjelmat toimivat innoittajinamme, kun ryhdyimme suunnittelemaan taistelurobottipari Battlemastersia, kertoo Aino Suomela projektiryhmästä.

Suunnitteluryhmän kehittämällä Android-sovelluksella ohjataan robotteja, joissa kummassakin on kaksi osumapistettä, joihin vastustaja pyrkii osumaan.

-Kilpailu on ollut kovaa, mutta Görgen on kyllä ollut voittoisampi, kertoo Valtteri Vainio projektiryhmästä.