Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 13.1.2014
Valmistujia ICT-talossa

AMK:ssa juhlittiin: lähes 1700 tutkintoa vuonna 2013

Turun ammattikorkeakoulussa oli juhlapäivä 19.12.2013. AMK-tutkintoon valmistui vuoden aikana lähes 1700 henkilöä ja monia heistä juhlittiin joulukuussa. Ruusut tuoksuivat ja hymyt olivat leveät, kun yksi iso etappi elämäntiellä oli saavutettu.

AMK-tutkinto on hyvä avain työelämään ja suurin osa valmistuneista työllistyykin Varsinais-Suomen alueelle. Viime vuonna jopa 76% valmistuneista sai työtä omalta alueeltamme.

Opettajille annetaan myös iso kiitos siitä, että ammattikorkeakoulun opiskelijat kiinnostavat jatkuvasti työelämän rekrytoijia. Työelämäharjoittelun kautta opiskelijat tutustuvat juuri käytännön työtehtäviin ja osaavat siten tarttua toimeen heti valmistumisensa jälkeen.

Näin me olemme sen AMK:ssa muotoilleet, ja tästä pidämme kiinni:

”Kehitämme maakuntaa tukevaa monialaista innovaatiopedagogiikkaa, jossa korostuvat tutkimus- ja kehitystoiminta, joustavat opetussuunnitelmat, yrittäjyys- ja palvelutoiminta sekä kansainvälisyys. Näin tarjoamme opiskelijoille entistä paremmat valmiudet menestyä työmarkkinoilla”.

AMK-tutkinnon suorittaneet

Vuonna 2013 tilastot kertoivat nousevia lukuja edellisiin vuosiin verrattuja:

Kaikkiaan 1319 henkilöä suoritti nuorten AMK-tutkinnon, aikuisopiskelijoita valmistuneissa oli 201 ja ylemmän AMK-tutkinnon suoritti 149 henkilöä. Yhteensä siis 1659 ahkeroijaa.

Monta raporttia, esitystä ja esseetä on takana ja lisäksi käytännön työkokemustakin hankittuna.  Nyt avataan uusi ovi ja siirrytään ammattilaisten joukkoon.

Onnea jokaiselle Turun ammattikorkeakoulusta valmistuneelle – yhdessä ja erikseen!

Turussa valmistujaisjuhlia eri osoitteissa

Turun AMK:n valmistujaisjuhlia vietettiin 19.12.2013 eri puolilla Turkua. Ruusu ja AMK-tutkintotodistus ojennettiin valmistuneille ahertajalle ainakin Lemminkäisen auditoriossa, VPK:n talolla ja ICT-talossa. Hyvä näin, sillä valmistuneita on iso joukko ja juhliin halutaan tietenkin kutsua rakkaita läheisiäkin.

Kupittaalla Tietoliikenne ja sähköinen kauppa -tulosalue juhli yhdessä Bioalat ja liiketalous -tulosalueen kanssa ICT-talossa. Tulosalueet muodostavat nyt uuden yhteisen LIB-tulosalueen (Liiketalous, ICT ja bioalat), jota johtaa koulutusjohtaja Juha Kontio.

Kontio avasi juhlavan tilaisuuden ja kiitti opiskelijoita sitkeästä ja päämäärätietoisesta työskentelystä. Samalla hän kiitti myös henkilökuntaa, joka on tehnyt koko syksyn paljon töitä ja myös osaltaan vaikuttanut uusien amkilaisten valmistumiseen.

Vararehtori Juhani Soini muistutti juhlapuheessaan yleisöä siitä, että Turun AMK on muuttumassa osakeyhtiöksi vuoden vaihteessa. Muutoksessa opiskelijoista ja henkilöstöstä tulee yhä enemmän työyhteisö ja opiskelijoiden nopea valmistuminen on kaikkien päämääränä.

– Teille valmistuville toivotan halua ja uskallusta jatkuvasti kehittää omaa osaamistanne. Vastuunkanto on tärkeä taito, jota työelämä arvostaa, lisäsi Soini.

Hän muisteli puheessaan myös omaa opintopolkuaan ja aktiivista opiskelijaelämäänsä. Esimerkkinä hän vielä totesi, että monipuolinen polku on vienyt insinöörin nyt tähän hetkeen (tohtorina kylläkin) ja korkeakoulun johtotehtäviin, mitä hän vähän itsekin ihmetteli puhujanpöntössä.

Tulevaisuus on tekemistä vailla. Kaikki tiet ovat siis avoinna uusille valmistujille - Paljon onnea matkaan!

Uusia insinöörejä valmistui 50 ja yksi heistä oli bio- ja elintarvikealan insinööri (AMK) Juha-Pekka Korhonen, joka vastasi perinteiseen ”Miltä nyt tuntuu” -kysymykseen lakonisesti:

– No, tästä se vasta alkaa!

 

Kuvat: Maija Rossi
Teksti: Anne Lehikoinen

Tradenomit erikoisalana juridiikka
Tradenomeja valmistui 87 ja tässä heistä kaksi, jotka erikoistuivat juridiikkaan: vas. Kirsi-Maria Castrén-Harju ja Taija Oksanen.