Sivu päivitetty 10.1.2014
Pasi Vuohijoki

Vapaamatkustajan syksy- koodausta ja kahvinkeittoa

Vapaamatkustaja arvotaan vuosittain opiskelunsa Turun AMK:ssa aloittaneiden hakijoiden joukosta. Leikkimielinen arvonimi suo kantajalleen ilmaiset opiskelijalounaat syyslukukaudella ja TUO:n ja liikuntaseura TULI:n jäsenyydet koko lukuvuodeksi.

Vapaamatkustajan arvonimeä kantaa kuluvana lukuvuonna ICT-talossa tietotekniikkaa opiskeleva Pasi Vuohijoki. Pasin syksy on sujunut mukavasti ja opintojen aloittaminen on osoittautunut onnistuneeksi valinnaksi.

Työelämän kautta omalle alalle

Pasin tie ICT-talolle ei ole ollut ehkä kaikkein tavanomaisin. Tielle on mahtunut lukion lisäksi kolme pakkaushommissa vietettyä vuotta armeijan jälkeen. Näiden aikana kypsyi päätös lähteä jatkamaan opintoja. 

Pasin mukaan melkeinpä parasta opintojen aloittamisessa on ollut uusiin ihmisiin tutustuminen. Hyvän opiskeluporukan ympäröimänä opinnot sujuvat hyvin ja uutta tietoa on helppo omaksua. 

Opintojen kiinnostavimmaksi osuudeksi on noussut ylivoimaisesti ohjelmointi. Haastavimmaksi taas matematiikka usean vuoden opiskelutauon jälkeen. Matematiikan kiemuratkin ovat kuitenkin lähteneet syksyn aikana avautumaan.

Opetukseen Pasi kertoo olevansa tyytyväinen. ICT-talo on antanut erinomaiset puitteet opiskelulle ja opintojen suorittamiseen löytyy ajantasaiset välineet. Puheet lähiopetuksen vähenemisestä kuitenkin huolettavat.  

Koodausta ja kahvia MacGyverin tapaan

Näytä lisää

Syksyllä toteutuneessa PBL (problem based learning)-projektissa Pasin projektiryhmän käsissä syntyi mobiiliohjattava kahvinkeitin. Wifé kahvinkeitin-robotti yhdistää langatonta teknologiaa ja automatisointia kahvinkeittämisen helpottamiseksi. Robotti toimii WLAN-yhteydellä, ja ainoa käyttäjälle jäävä toimenpide on poistaa käytetty suodatinpussi, vaihtaa se uuteen ja pitää huoli siitä, että annostelijassa on kahvinpuruja. Sukulaisten joulupaketeista ei kahvinkeitinrobotteja valitettavasti vielä löytynyt, sen verran vaativaa ja aikaa vievää robotin ohjelmointi on. Vaiva kuitenkin kannatti, sillä Wifé voitti joulukuussa ICT-talossa järjestetyssä robottien esittelytilaisuudessa yleisöäänestyksen.

Suosikikseen vapaamatkustajan arvonimen suomien etuisuuksien joukosta Pasi mainitsee syyslukukauden aikana nauttimansa maksuttomat opiskelijalounaat ICT-talossa. Liikuntaseura Tuli ry:n palveluihin hän ei harmikseen ole vielä ehtinyt tutustumaan. Syksyllä 2014 valittavalle seuraajalleen Pasi toivookin enemmän aikaa liikuntapalvelujen käyttöön.

Sulautetut ohjelmistot kiinnostavat suuntautumisvaihtoehtona eniten ainakin tällä erää. Lukkoon ei ole  kuitenkaan lyöty vielä mitään. Tulevaisuuden suuntautumisvaihtoehdosta riippumatta tietotekniikka tuntuu erityisen omalta alalta. "Päivääkään en ole katunut että tänne hain", korostaa Pasi. Oma juttu on siis selkeästi löytynyt.

AMK-päivästä saatat löytää tulevan opiskelupaikkasi!

Näytä lisää

Pasin seuraaja, vapaamatkustaja 2014 julkistetaan 11.9. järjestettävissä keltanokkabileissä. Tule tutustumaan toimintaamme AMK-päivässä 14.1.2014 ja hae meille yhteishaussa 3.3.-11.4.2014. Seuraava vapaamatkustaja voit olla juuri sinä!