Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.1.2017

AMK-päivässä tutustuttiin turkulaisiin ammattikorkeakouluihin

Perinteinen AMK-päivä järjestettiin 12.1.2017 ICT-Cityssä. Tapahtumassa olivat mukana kaikki turkulaiset ammattikorkeakoulut: Turun AMK, Diak, Humak sekä Novia.

AMK-päivässä lukiolaiset ja ammattikoululaiset pääsivät tutustumaan turkulaisten ammattikorkeakoulujen koulutustarjontaan. Kävijöitä tapahtumassa oli noin 400, niin Turusta ja sen lähiseudulta, kuin kauempaakin.

Päivän aikana kuultiin muun muassa, millaista on opiskella insinööriksi, merikapteeniksi, viittomakielen tulkiksi tai yhteisöpedagogiksi. Turussa toimivien ammattikorkeakoulujen koulutustarjonta on erittäin laaja, ja esimerkiksi kevään yhteishauissa on mukana yli 60 koulutusvaihtoehtoa aina taidealoista tekniikkaan, niin suomen, ruotsin kuin englannin kielellä.

Tutustu turkulaisiin ammattikorkeakouluihin:

AMK-paiva_MoMe_kisa.jpg
Turun AMK:n koulutuksiin pääsi tutustumaan koulutusalayhdistyksien standeilla. Turun AMK:n Monimediajournalistit - MoMe ry:n standilla osallistuttiin otsikko-kisaan.

 

Samana päivänä tutustuttiin myös yliopistoihin ja tavattiin opinto-ohjaajia

AMK-päivän kanssa samaan aikaan järjestettiin myös Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen ABI-päivä, jossa lukiolaiset pääsivät tutustumaan yliopistokoulutukseen. Turkulaiset korkeakoulut ovat tiivistäneet yhteistyötään muun muassa Opiskelijakaupunki Turku -toiminnan myötä, ja vaikka ABI- ja AMK-päivät olivat erilliset tapahtumat, tehtiin myös niiden suunnittelussa yhteistyötä. Tavoitteena on tarjota myös kauempaa tuleville nuorille helppo mahdollisuus tutustua kerralla kaikkien turkulaisten korkeakoulujen opintotarjontaan. 

Yhteistyössä turkulaisten korkeakoulujen kesken järjestettiin AMK-päivän yhteydessä opinto-ohjaajien infotilaisuus 2. asteen opoille. Opoinfossa käsiteltiin ajankohtaisia korkeakouluihin hakemiseen liittyviä asioita, muun muassa kuluvan vuoden valintaperusteita, ensikertalaisten kiintiön mukanaan tuomia muutoksia sekä tulevaisuuden näkymiä todistusvalintaan liittyen.