Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.4.2017

Eurooppalainen myyntikilpailu nostaa esille insinöörien myyntiosaamisen

Huhti-toukokuun vaihteessa 30 insinööriopiskelijaa kolmesta eurooppalaisesta korkeakoulusta kilpailee myyntitaidoissa. Kilpailu yhdistää myynti- ja insinöörialoilla vaadittavia taitoja.

Teksti: Mikael Tomasson ja Timo Holopainen

Torstaina 13.4. Turun AMK:n myynti-insinööriopiskelijat palauttivat laskenta- ja tarjouspyynnön asiakkaan postilaatikkoon. Erona normaaliin kouluprojektiin on siinä, että tällä kerralla opiskelijatiimit ovat kansainvälisiä ja asiakas ESETC kilpailun hankkima.

Mikä ESETC ?

ESETC on eurooppalainen myynti-insinöörikilpailu, joka yhdistää myynti- ja insinöörialoilla vaadittavia taitoja. Kisa on suunnattu eurooppalaisten korkeakoulujen opiskelijoille, jotka opiskelevat insinööritieteitä ja ovat sen lisäksi opiskelleet kauppatieteen opintoja. Tähän kilpailuun on Turun ammattikorkeakoulukin liittynyt.
 
Kisan perusti AASE - Academic Association of Sales Engineering, joka on kansainvälinen myynti-insinöörien koulutuksen ja myynnin tutkimusta edistämistä ajava järjestö. Kilpailu perustettiin edistämään myynti-insinöörien näkyvyyttä Euroopassa ja parantamaan myynti- ja insinööritieteiden koulutuksen tasoa partnerikorkeakouluissa.
 
Tämä ensimmäinen kilpailu järjestetään huhti-toukokuun vaihteessa 2017. Kilpailuun osallistuu 30 opiskelijaa kolmesta korkeakoulusta: Turun ammattikorkeakoulu (Suomi), Hochschule Karhsruhe Technik und Wirtschaft (Saksa) ja ESTA Belfort (Ranska).  Kilpailua koordinoi Turun ammattikorkeakoulu, joka on järjestänyt kolmea muutakin myyntikilpailua. 
 
Kilpailussa toisistaan ottaa mittaa viisi kansainvälistä insinööritiimiä, joista jokaiseen kuuluu kunkin eurooppalaisen korkeakoulun opiskelijoita. Kilpailussa on kolme vaihetta, ja se kisataan pääosin virtuaalisesti. Täten saadaan lisää osallistujia kisaan, koska matkustaminen ei nouse esteeksi kisaan osallistumiselle. Kilpailun johtajana toimii Timo Holopainen ja koordinoijana Mikael Tómasson Turun AMK:sta.