Sivu päivitetty 21.4.2017

Capstone-innovaatioprojektin tulokset julki

Tällä viikolla huipentui tämän vuoden Capstone-innovaatioprojekti finaalipäivään 18.4.2017. Capstone-innovaatioprojekti on Turun ammattikorkeakoulun oppimiskokonaisuus, jossa korostuu käyttäjälähtöinen kehittäminen, yrittäjämäinen asenne, luova ajattelu ja ennen kaikkea yhteistyö alueen yritysten ja organisaatioiden kanssa.

Teksti: Suvi Harvisalo
 
Finaalipäivänä Capstone-innovaatioprojektissa mukana olleet projektit esiteltiin ja arvioitiin. Päivän aikana palkittiin kaksi projektia. Palkinnot olivat parhaimmasta esityksestä ja parhaimmasta teknisestä toteutuksesta. Shift-ryhmä valittiin parhaimmaksi esitykseksi ja parhaimman teknisen sisällön palkinnon sai Buster-projekti. Buster-projekti lähtee myös kilpailemaan kansainvälisesti Hong Kongiin.

- Projektit ovat onnistuneet todella hyvin ja niistä on myös poikinut työpaikkoja opiskelijoille, kertoo projektipäällikkö Kari Haajanen Turun ammattikorkeakoulusta.

Monialaista osaamista

Capstone innovaatioprojektissa oli mukana 28 projektia, jotka liittyivät ICT-, Business- ja kemiantekniikkakoulutuksiin. Projektien toimeksiannot tulivat pääasiassa yrityksiltä ja heidän aktiivinen läsnäolonsa on ollut tärkeää projektien onnistumisen kannalta. Tänä vuonna Capstone on kasvanut kaksinkertaiseksi verrattuna edeltävään vuoteen. Nyt mukana oli noin 300 opiskelijaa monilta eri aloilta ja he ovat päässeet tekemään monipuolisia projekteja monialaisissa ryhmissä.
 
- Projekti on mennyt todella hyvin. Yritykset ovat olleet avuliaita, opiskelijat aktiivisia. Kaiken kaikkiaan tämä on mennyt todella hyvin” kertoo projektissa mukana ollut tuntiopettaja Hazem Al-Bermanei Turun ammattikorkeakoulusta.