Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 1.6.2017

Kaikki osapuolet hyötyvät sosiaalialan projekteissa

Sosiaalialan projektimessuilla esiteltiin 31. toukokuuta 2017 sosionomi-opiskelijoiden työelämän toimijoiden kanssa yhteistyössä toteutettuja ja käynnissä olevia projekteja. Messupisteillä ICT-Cityssä oli näytillä 17 projektia, ja auditoriossa työelämän edustajat kertoivat yhteistyöstään opiskelijoiden kanssa.

- Yritykset eivät ymmärrä kuinka paljon oppilaitosten kanssa voi tehdä yhteistyötä. Se on todella hyvä mahdollisuus firmoille, kertoo SeniorSome-palvelun myyntijohtaja Pekka Sipilä

SeniorSome-hankkeessa opiskelijat ovat olleet mukana kehittämässä palveluja, joiden avulla mm. yhteydenpito seniorin tai muistisairaan, tämän läheisten ja hoitohenkilökunnan kesken helpottuu. Tavoitteena on mahdollistaa kotona asuminen pidempään. 

Myös Katri Ojala perhe- ja lastensuojelupalveluita tarjoavasta Merikratos-yrityksestä kertoo, että opiskelijoiden kanssa tehdystä yhteistyöstä on saatu valtavasti enemmän kuin on edes uskallettu odottaa. Projektissa opiskelijat haastattelivat yrityksen 62 työntekijää. Niiden pohjalta tehtiin erilaisia materiaaleja sisäiseen ja ulkoiseen käyttöön niin kehittämisen kuin johtamisen välineeksi. 

Työelämä ja koulutus kättelevät

- Projektit lähtevät työelämän tarpeista ja toiveista. Palvelulupauksemme sisältää kuitenkin aina myös opiskelijan osaamisen kehittymisen. Pienikin projekti voi olla opiskelijalle mieletön oppimiskokemus, kertoo tutkimusvastaava Eeva Timonen-Kallio Turun ammattikorkeakoulusta. 

Työelämän toimijoiden ja Turun ammattikorkeakoulun yhteiset projektit lisääntyvät koko ajan sosiaalialan koulutuksessa. Lasten ja nuorten osallisuuteen liittyviä projekteja on tällä hetkellä käynnissä 17 ja aktiivinen aikuisuus -hankesalkussa on 23 projektia. 

Turun ammattikorkeakoulu haluaa olla mukana osallistumassa ja vaikuttamassa sosiaalialan muutoksiin. Nyt pinnalla olevia muutoksia ovat SOTE, LAPE (lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma 2018–2020), Varhaiskasvatuksen perusteet (2016) ja maahanmuutto sekä kotouttaminen.