Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.6.2014

Kansainvälisellä viikolla luennoitsijoita eri puolilta maailmaa

Kansainvälinen viikko toi Turun AMK:n toimipisteisiin lähes 50 ulkomaalaista opettajaa. Eurooppalaisten vieraiden lisäksi osallistujia oli esimerkiksi Japanista ja Venäjältä.

Viikko 6 oli kansainvälinen viikko Turun AMK:ssa

Viikon aikana vierailijat luennoivat oman asiantuntija-alansa teemoista (Business, Engineering, Design, Hospitality Management yms.) sekä tutustuivat Turun ammattikorkeakoulun toimintaan. Ohjelmaa järjestettiin AMK:n eri kampuksilla.

– Tällainen kansainvälinen viikko antaa hyvän mahdollisuuden kansainvälisen yhteistyön tekemiselle eri toiminnoissa, kertoo kansainvälisten asioidenkoordinaattori Anne Räikkä Liiketalous, ICT ja Bioalat -tulosalueelta.

– On ollut hienoa huomata, miten vieraat ja suomalaiset kollegansa ovat lähteneet tekemään yhteistyötä, jatkaa Räikkä edelleen.

Viikon aikana on suunniteltu muun muassa TKI hankkeita, julkaisutoimintaa, kaksoistutkintoyhteistyötä ja opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuutta. Kansainvälisiä vieraita on ollut kaikissa koulutusohjelmissa ja kaikilla kampuksilla. Useita kontakteja on luotu ja tunnelma on ollut hyvin innostunut.

Yläkuvassa Collette Murphy, Pia Lindgren, Reetta Partala, Anne Räikkä ja Mika Suutari tutustumassa Salon kaupungintaloon.

 

Aktiivinen ote opiskeluun – innovaatiopedagogiikan ja aktiivisten opetusmenetelmien työpaja

Innovaatiopedagogiikasta ja aktiivisista opetusmenetelmistä työpajaa vetivät Liisa Kairisto-Mertanen, Juha Kontio, Meiju Räsänen, Mika Jokinen sekä Sari Loppela-Rauha.

Innovation Pedagogy and Active Learning Methods –workshopissa Tekniikka, Ympäristö ja Talous -tulosalueen koulutusjohtaja Liisa Kairisto-Mertanen ja esitteli innovaatiopedagogiikkaa ja sen toteuttamista Turun ammattikorkeakoulussa. Koulutussuunnittelija Meiju Räsänen esitteli vieraille muun muassa projektipajan toimintaa.

Liiketalous, ICT ja Bioalat –tulosalueen koulutusjohtaja Juha Kontio puhui aktiivisten opetusmenetelmien käytöstä opetuksessa ja opettajat Mika Jokinen ja Sari Loppela-Rauha kertoivat esimerkein, miten muun muassa yhteisopettajuus on toteutunut Bioalojen opetuksessa.

Vähittäiskauppaa, digitaalista markkinointia yms. bisnestä

Myös Salossa opiskelevat ja työskentelevät Turun AMK:n opiskelijat ja opettajat saivat vieraikseen yhteistyökorkeakoulujen ja yliopistojen asiantuntijoita. Saloon saapui vieraita niin Puolasta (University of Economics in Katowice), Irlannista (Cork Institute of Technology), Hollannista (Windesheim / Flevoland) kuin Saksastakin (Hochschule Hof Germany).

– Salossa on tänään erityisen kansainvälinen tunnelma, kun vieraamme valloittivat kampuksen, naurahtaa järjestelypuuhistaan tavoitettu kansainvälisten asioiden-assistentti Reetta Partala Turun AMK:sta.

Yhtenä luennoitsija Salossa oli professori Katarzyna Bilinska-Reformat puolalaisesta Katowicen yliopistosta. Bilinska-Reformat puhui kuulijoille vähittäiskaupasta ja sen merkityksellisyydestä mm. puolalaisilla markkinoilla.

– Vähittäiskaupasta vastaavat ovat merkittävässä asemassa. He toimivat ikään kuin portinvartijoina tuottajien ja loppukuluttajien välillä, arvioi Bilinska-Reformat.

– Vähittäiskauppa on kiinnostava aihe, sillä sen parissa toimivat keskittävät toimintaansa yhä suuremmassa määrin mm. kauppakeskuksiin. Mikä on kuluttajan todellinen valinnanvara tällaisessa toiminnassa, jossa loppukäyttäjille tarjottavat tuotteet on valinnut vähittäiskauppias? Miten pitkälle vähittäiskauppias pystyy tuottajia ohjailemaan?, miettii  Bilinska-Reformat edelleen.

Päivän viimeinen luento Salossa käsitteli Digital Marketing –aihetta monin elävin esimerkein. Puhujana oli irlantilainen Collette Murphy. Puhuja havainnollisti esitystään mm. videoiden avulla.

– Yleisö oli hyvin mukana ja aihe herätti salolaisissa opiskelijoissa paljon keskustelua, kertoo lehtori Pia Lindgren.

Myös paljon muita mielenkiintoisia luentoja kuultiin pitkin viikkoa eri puolilla Turkua ja Saloa. Ja ajatusten vaihto alkoi välittömästi luentojen jälkeen – osittain jo myös niiden aikana.

Nyt järjestetyn kansainvälisyys-viikon lisäksi 31.3.–4.4. järjestetään Terveyden ja Hyvinvoinnin sekä Taideakatemian kansainvälinen opettajavaihtoviikko sekä 2.–6.6. erillinen kansainvälinen viikko ulkomaalaisille asiantuntijoille. Kesäkuussa saamme vieraaksemme mm. viestinnän, kirjaston, TKI- ja täydennyskoulutuksen asiantuntijoita.