Sivu päivitetty 7.12.2017

BisnesAkatemia on monen mielestä toimiva opiskeluympäristö

Turun ammattikorkeakoulun Salon kampuksen BisnesAkatemiasta valmistuu jouluna useita opiskelunsa määräajassa suorittaneita osuuskuntalaisia. Yksi heistä on Kaisa Messo, osuuskunta Miilun tiimiyrittäjä.

Teksti: Johanna Stenroos-Vuorio
Kuva: BisnesAkatemia

Loistavin arvosanoin valmistuva Kaisa Messo on hieno esimerkki myös siitä, miten harjoittelujakson ja opinnäytetyön tekeminen johdattivat vakituiseen työpaikkaan.

Jutustelimme Kaisa Messon kanssa, ja hän kertoo, että fiilis on sekava mutta upea.

– Kolme ja puoli vuotta tiivistä opiskelua ja syksyn kovatahtinen panostus opinnäytetyöhön töiden yhteydessä ovat vieneet voimia. Se, että nyt on valmistumassa, tuntuu huimalta ja samanaikaisesti haikealta. Aika tuntuu menneen tosi nopeasti, kertoo Kaisa Messo.

Kaisa Messo opiskeli yrittäjyyttä Turun ammattikorkeakoulun BisnesAkatemiassa . Opiskelu tiimiyrittäjänä on tuntunut hyvältä verrattuna perinteiseen opiskelutyyliin. Innostavinta on ollut yhdessä tekeminen ja oppiminen.

– BisnesAkatemiassa opitaan asioita käytännön kautta. Itse en koe oppivani pelkän teorian kautta vaan tarvitsen tueksi myös käytännön kokemuksia. Suosittelen tätä opiskelumallia niille, jotka ovat kyllästyneet perinteisiin luentoihin isoissa auditorioissa ja haluavat oppia tekemällä, Messo miettii.

– BisnesAkatemian vahvuus on ennen muuta siinä, miten opiskelijat tarttuvat rohkeasti aitoihin työelämän ongelmiin ja etsivät niille ratkaisuja soveltaen oppimiaan asioita, toteaa BisnesAkatemian valmentaja Annika Karppelin.

Karppelin toimi Kaisa Messon opinnäytetyön ohjaajana. Rohkeus tarttua työelämässä esiin tuleviin ongelmiin näkyy Karppelinin mukaan erityisen hyvin myös Messon opinnäytetyössä. Harjoittelupaikassaan Kaisalle nimittäin selvisi, että vuokratyöntekijät tarvitsevat enemmän palautetta työstään. Opinnäytetyössään hän sitten esitti mallinnuksen, jota palautekäytäntöjä kehittävät henkilöstöpalvelualanyritykset voivat hyödyntää toimintansa kehittämisessä.

Harjoittelujakso toi opinnäytetyöidean ja vakituisen työsuhteen

Näytä lisää

BisnesAkatemiasta nyt joulukuussa valmistuva Kaisa Messo oli harjoittelujaksolla Suomen Henkilöstötalossa alkuvuonna 2017.

– Päädyin heille harjoitteluun sattuman kautta. Soitin syksyllä 2016 toimitusjohtajalle kyselläkseni mahdollisen harjoittelupaikan perään. Kävin haastattelussa ja viikonlopun jälkeen sain kuulla päässeeni heille harjoitteluun. Opin harjoitteluni aikana monipuolisesti henkilöstöpalvelualan työtehtävistä sekä kartutin osaamista hallinnon tehtävissä, Kaisa Messo kertoo.

Syksyllä 2017 Messo teki opinnäytetyötään, jonka lisäksi hän jatkoi samalla Suomen Henkilöstötalossa osa-aikaisena työntekijänä. Nyt pesti on vakinaistettu, ja Messo on vakituisessa työsuhteessa Suomen Henkilöstötalossa.

– Tulevaisuuden näkymissä on nyt kehittyminen henkilöstöalalla, menen innolla kohti uusia kokemuksia,  Messo toteaa lopuksi.