Sivu päivitetty 11.1.2018

Yrittäjäksi Pelinkehittäjän täydennyskoulutuksen kautta

Turun ammattikorkeakoulussa järjestetään täydennyskoulutusta pelinkehittäjille. Viimeksi viime keväänä järjestettyyn koulutukseen osallistuivat myös Rebekka Muntola, Retu Hämäläinen sekä Juha-Pekka Jokinen, jotka tekivät koulutuksen aikana yhteisen peliprojektin.

Teksti: Johanna Stenroos-Vuorio

Projektillaan he hakivat Boost Turun StartUp Journeyn järjestämään yrityskilpailuun. Ryhmä voitti kilpailun ja on kesän ja syksyn mittaan oppinut runsaasti yrittämisestä. Valmiina ovat myös omat toimistotilat Turku Game Hubissa. Lisäksi ryhmä on jo ehtinyt osallistua myös Slushiin.

Rebekka Muntola, Retu Hämäläinen sekä Juha-Pekka Jokinen tutustuivat toisiinsa Turun ammattikorkeakoulussa täydennyskoulutuksen aikana. Ryhmä teki Pelinkehittäjä-koulutuksen aikana yhteistä peliprojektia, jolla he hakivat Boost Startup Journey -kilpailuun.

- Pelinkehittäjän täydennyskoulutus Turun ammattikorkeakoulussa oli hyvä läpileikkaus pelinkehityksen eri osa-alueista ja vaiheista. Omien luennoitsijoiden lisäksi vierailevat alan ammattilaiset antoivat hyviä käytännön neuvoja, toteaa Rebekka Muntola.

Koulutuksen aikana ryhmä huomasi Boost Turku Startup Journey -kilpailun, johon osallistuminen edellyttää, että mukaan lähtevällä tiimillä on toteuttamiskelpoinen yritysidea, jota lähdetään hiomaan ohjelman aikana.

Meillä oli valmis peli-idea loputtomasta selviytymispelistä PC:lle ja mietimme, että kesän ja kilpailun aikana meillä olisi mahdollisuus kehittää peliämme ja oppia samalla pitchaamaan ideaamme. Kilpailun ensimmäisellä viikolla vaihdoimme peli-ideamme tarinavetoiseksi mobiilipeliksi.

Tällä hetkellä ryhmä jatkaa kehitystyötä kolmen jäsenen tiiminä.

-Tavoitteemme on tuoda laadullista tarinankerrontaa mobiilipeleihin ja perustaa aikaa kestävä pelistudio. Yritystoiminnan suhteen lähdimme liikkeelle aivan nollasta, ja olemme jo tähänkin mennessä oppineet valtavasti, Muntola kertoo.

Tutustu yritykseen, Gloriana Games