Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 7.3.2014

Opiskelijaprojektit parrasvaloissa ICT-talossa

ICT-talossa oli tungokseen asti väkeä, kun ICT ShowRoom -tapahtumaa vietettiin nyt seitsemännen kerran.

Tilaisuuden tarkoituksena on edistää korkeakoulujen tutkimustulosten kaupallistamista mutta tarjota lisäksi eri opiskelijaprojekteille mahdollisuus esittäytyä ja kisata paremmuudesta keskenään.

Kilpailevien opiskelijaprojektiryhmien lisäksi tapahtumassa oli mukana myös korkeakoulujen omia tutkimusryhmiä ja tutkimus- ja kehitysprojekteja sekä alan yrityksiä.

– On mukava huomata, miten tilaisuuden osanottajamäärät vain kasvavat kasvamistaan, totesi ryhmien edesottamuksia katselmoinut koulutuspäällikkö Janne Roslöf Turun ammattikorkeakoulusta.

Voittoisa sovellus oli Turun AMK:n ja Turun yliopiston opiskelijoiden yhteisesti toteuttama

Maaliskuisessa tilaisuudessa ryhmien toteutuksiin tutustui ja kilpailun voittajan valitsi alueen yritysedustajista muodostettu jury. Tänä vuonna juryssä vaikuttivat: Timo Vasankari (puheenjohtaja), Varsinais-Suomen IT-yrittäjät ry, Martin Storsjö, Bambuser, Erika Halonen, BoostTurku, Tuomo Saarni, Cerion, Harri Heikkilä, Teleste, Henri Muurimaa, Vaadin sekä Björn Sjölund, Walkbase.

Voittajaksi jury valitsi Turun AMK:n ja Turun yliopiston opiskelijoiden yhteistoteutuksen:

Whispr-sovelluksen olivat kehitelleet Turun AMK:ssa opiskelevat Larisa Deac, Binay Devkota ja Timo Jääskeläinen sekä Turun yliopistossa opiskelevat Aleksi Immonen ja Niklas Vainio.

– Whispr on innovatiivinen sovellus, joka mahdollistaa samalla fyysisellä alueella olevien käyttäjien sosiaalisen viestinnän yksittäisen viestin lähettäjää paljastamatta. "Everyone knows that it was someone of us but no one knows who exactly", idean tiivistää englantia työkielenään käyttävä ryhmä.

Voittajan lisäksi jury jakoi kunniamainintoja kaikkiaan kahdeksalle eri projektiryhmälle. Myös yleisö sai äänestää mielestään parasta opiskelijaryhmää parhaan teknisen toteutuksen ja messuosaston sarjoissa. Yleisön suosikiksi molemmissa sarjoissa ylsi Åbo Akademin joukkue OpFind.

Onnittelut voittajille!

Turku ennen suurta paloa, lukemispeli nelosluokkalaisille ja kielenopetusta korkeakouluopiskelijalle

Yhteensä tilaisuudessa oli esillä yli kuusikymmentä opiskelijaprojektiryhmää. Jokainen ryhmä sai neljän tunnin tapahtuman ajan yrittää vakuuttaa messukävijät paremmuudestaan. Tätä tehtävää suoritti heti käytävän alkupuolella ryhmä, jonka ohjelman sisältö on turkulaisille varmasti läheinen ja kiinnostava:

 – Projektimme antaa käyttäjälle mahdollisuuden kurkistaa Turkuun ennen suurta paloa. Kyseessä on tablettitietokoneelle laadittu ohjelma ja monitieteellinen yhteistyöprojekti Turun AMK:n ja Turun yliopiston opiskelijoiden kesken, kertoi Turun yliopistossa opiskeleva Daniel Feld.

Turku Before the Great Fire -ryhmän ponnistelut palkittiin, kun tapahtuman jury huomioi heidät kunniamaininnalla ”Burning Spirit” tunnustuksena erityisesti intohimoisesta ja hyvähenkisestä esiintymisestä ja asenteestaan.

Gerri-lukemispeliä tilaisuudessa esitellyt Turun AMK:n opiskelija Iiro Järvenpää kertoi peli-idean tulleen Turun kirjaston tilaamana:

– Tavoitteena on innostaa noin neljäsluokkalaisia poikia tarttumaan perinteiseen kirjaan. Innostusta pyritään saamaan aikaan nyt laaditun pelidemon avulla.

– Pelissä on poika, joka saapuu kirjastoon ja valitsee virtuaalisesta kirjahyllystä kirjan. Valinnan jälkeen poika ”imeytyy” sisään kirjan tarinaan. Erilaisten tehtävien yms. jälkeen, sovellus suosittelee pelaajalle kirjaa, jossa on samanlaisia tapahtumia kuin pelatussa pelissäkin, kertoo Järvenpää.

Kielenopetuspeli ”Build a solid wallissa” taas on tavoitteena opettaa englannin kieltä korkeakoulutasoisille opiskelijoille. Peliä esittelivät Turun AMK:n mediatekniikan 4. vuoden opiskelijat Jasmina Koskela sekä Tuuli Sumiala.

Nämä ja paljon muuta oli esillä ICT ShowRoomissa tänä vuonna. ICT ShowRoom oli samalla osa Turku ICT Week -teemaviikkoa, jota koordinoi Turku Science Park. Tapaamme jälleen 2015!