Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.3.2014
ketjua

Lounais-Suomen ammattikorkeakoululiittouman työ on käynnistynyt

Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Turun ammattikorkeakoulu tekivät viime vuoden lopulla liittoumasopimuksen, joka on kahden itsenäisen ammattikorkeakoulun strateginen yhteistyösopimus.

Satakunnan ja Turun ammattikorkeakoulujen muodostaman liittouman uusi kutsumanimi on CoastAL.

Nimivalinnan teki ammattikorkeakoulujen sisäisen nimikilpailun ehdotusten pohjalta liittouman hallitus. CoastALille suunnitellaan kevään aikana yhtenäinen ilme ja oma logo. Virallisissa yhteyksissä käytetään kuitenkin edelleen Lounais-Suomen ammattikorkeakoululiittouma -nimeä. 

Lounais-Suomen ammattikorkeakoulut yhteistyössä

Ammattikorkeakoulujen liittouman erityisenä tehtävänä on Varsinais-Suomen ja Satakunnan kansainvälisen kilpailukyvyn kehittäminen.

– Liittouman toimintasuunnitelma ja lähes miljoonan euron budjetti on nyt vahvistettu, ja asiat etenevät vakaasti. Menemme sisältö edellä, sanoo liittouman toiminnanjohtaja Olli Mertanen.  

 

 

Strateginen kehittämistyö on aloitettu

Strategian luominen on nyt työlistan kärkipäässä, maakuntastrategioiden toimiessa kehittämistyön  tienviittoina. Olennaista on maakuntakorkeakoulutoiminnan edistäminen siten, että esimerkiksi täydennyskoulutuksen palveluita saadaan myös maaseutukuntiin, miettii Mertanen.

– Kansainvälisen kilpailukyvyn kehittämisessä ohjaavana mekanismina on luonnollisesti koulutus ja esimerkiksi vieraskielisen koulutuksen toteutusstrategiaan tullaan kiinnittämään huomiota.

Yhteistyötä tehdään muun muassa kampusrakenteiden toteuttamisessa. Ammattikorkeakouluilla saattaa tulevaisuudessa olla myös yhteinen kesä- ja virtuaaliopetusohjelma.

– Ja kaikessa toiminnassamme on tärkeää vahvistaa opiskelijalähtöistä yrittäjyyttä, painottaa toiminnanjohtaja Olli Mertanen.