Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 21.3.2019

Tutli-hanke ja Teresa yhdessä

Kun loistava, kaupallistamista tarvitseva idea on syntynyt ja hyväksi havaittu, miten sitä voidaan viedä eteenpäin? Turun AMK:n BisnesAkatemia on se paikka, mistä yrittäjille ja tutkijoille löytyy innovatiivisia ja rohkeita tekijöitä. Tähän uskoo myös Turun yliopiston Tutli-hankkeen liiketoimintaneuvonantaja Peter Nisula.

BusinessClubin mentori, yrittäjyyden opettaja Marita Nummi-Wikström vakuuttaa, että AMK:n BisnesAkatemian opiskelijoilla on liiketaloudellista osaamista, periksiantamattomuutta ja opettajiensa tuki.

– Kun haluaa viedä asioita eteenpäin ja saada hankkeeseen kaupallista ajattelua mukaan, kannattaa ottaa meihin Businessmentoreihin yhteyttä (yhteystiedot oikealla), innostaa Nummi-Wikström.

Liiketoimintaneuvonantaja Peter Nisula tarttui tähän mahdollisuuteen. Hän kertoo, että haki Tutli-hankkeelle (Tutkimuksesta uutta liiketoimintaa) liiketalousosaajaa. Taustalla on Business Finland, joka rahoittaa tutkimusorganisaatioiden projekteja, joissa valmistellaan idean kaupallistamista.

Nisula haki Turun yliopistolla syntyneeseen, vielä salaiseen ”materiaalin tutkimushankkeeseen” liiketaloudellista osaamista ja löysi BisnesAkatemian.

– Tyytyväisenä panin merkille, että Turun AMK:ssa tekniikka ja liiketoiminta toimivat yhteisellä sektorilla. Otin yhteyttä, selvitin tilannetta ja päädyin tänne BisnesAkatemiaan. Tämä eteni nopeasti ja hyvin, Nisula kertoo.

Mukaan hankkeeseen jo alkumetreiltä

BisnesAkatemiassa opiskellaan projektiluonteisesti ja yrityksiltä ja eri organisaatioilta tulee toimeksiantoja opiskelijoille.

Tällä kertaa Turun yliopiston Tutli-hankkeen kaupallistamistarve kiinnosti mm. opiskelija Teresa Lekaria. Hän opiskelee AMK:ssa kolmatta vuotta ja saa nyt tehdä työharjoittelunsa Tutli-hankkeessa. Työsuhde alkoi jo.

– Olen tosi tyytyväinen, että minut valittiin kaupallistajaksi juuri tähän hankkeeseen. Tavoitteena on nyt päästä sisälle projektiin, sillä näen tässä loistavat mahdollisuudet kansainväliseen liiketoimintaan. Yliopistolla olen jo saanut työtilan labran läheltä, ja kaikki on lähtenyt hienosti käyntiin.

Businessmentori Nummi-Wikström kiittää opiskelijoiden valmiuksia. Hankkeissa yhdessätekemisen oppiminen on tärkeää ja asiakastyössä mennään aina työelämän tarpeiden mukaan.

– Opiskelijat oppivat käytännössä kaupallistamisen polkua..Aluksi lähdetään hankkeen liiketoimintasuunnitelmasta ja myöhemmin he voivat olla mukana vaikka StartUp-tiimissä, jos sellainen syntyy.  Näitä taitoja voidaan tietenkin hyödyntää myös AMK:n omissa tutkimushankkeissa, vinkkaa Marita Nummi-Wikström.

 

Kuvassa: Peter Nisula Turun yliopistosta, keskellä BA-opiskelija Teresa Lekari ja
oikealla BisnesAkatemian Businessmentori Marita Nummi-Wikström.

Teksti ja kuva: Anne Kuusisto