Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.3.2014
Päivi Rantapaju

Koulutusta ammattitaitojen päivittämiseen

Kuntoutuksen ylemmän AMK-tutkinnon avulla opiskelija voi kehittää kuntoutusalan asiantuntijuuttaan sekä syventää johtamis- ja kehittämisosaamistaan. Valmistuttuaan on mahdollisuus sijoittua kuntoutuksen tutkimus-, kehittämis- tai johtotehtäviin.

Päivi Rantapajulla tavoitteena oli saada tietotaitoa johtamiseen ja esimiesvalmiuksiin sekä yrittäjyyteen. Hänellä on taustalla sairaanhoitajan koulutus.

Opiskeluaikanaan hän loi itselleen opintosuunnitelman, jonka perusteella hän perehtyi neurologiseen hoitotyöhön ja kuntoutukseen.  Hän on työskennellyt kuntoutustyössä aivovammaisten ja selkäydinvammaisten parissa. Hän on myös opiskellut kuntoutuksen perusopinnot Lapin yliopistossa.

-    Työskentelen tällä hetkellä vakuutusyhtiössä lakisääteisten työtapaturmakorvausten parissa. Käsittelen työssäni sellaisia vahinkoasioita, joissa on tarve ammatilliseen kuntoutukseen tai toimintakykykuntoutukseen, Rantapaju kertoo taustastaan.

-    Kuntoutus on monimuotoista ja erittäin motivoivaa, se on ollut ammattiurani alusta asti mielenkiintoni kohteena. Valitsin kuntoutuksen koulutusohjelman oman ammatillisen kehittymisen edistämiseksi ja nykytilanteen päivittämiseksi,hän toteaa.

Opiskelun mahdollistajat ja vaikutukset

Opiskelu on sujunut hyvällä suunnittelulla. Rantapaju koki haasteelliseksi suorittaa opiskelun työn ohella. Hän ratkaisi asian ottamalla 3 kuukautta palkatonta opintovapaata, jotta sai suoritettua kaikki opinnot ajallaan.

-    Perheen on ollut tukena ja ymmärtänyt opiskeluihin uppoavan aikaa. Minulla on ollut onnea, että myös työnantaja on tukenut opiskeluani. Lähiopiskelupäivät ovat olleet palkallisia päiviä, hän huomauttaa tyytyväisenä.

Rantapaju käyttää oppimaansa tietoa omassa asiakaspalvelutyössään, mutta hän haluaisi vielä päästä hyödyntämään erityisesti projektiosaamisen tai johtamisen taitoja.

-    Uuden oppiminen ei ole koskaan pahasta ja se miten opittua tietoa soveltaa, on omasta itsestä kiinni.

-    Tällä hetkellä jatkan nykyisessä työssäni ja annan aikaa osaltani perheelle. Haaveena olisi työskennellä kuntoutuksen parissa monimuotoisemmin. Kuntoutusasioista kouluttaminen ja perehdyttäminen olisivat kiinnostavia. Erityisen kiinnostavaa olisivat  kuntoutuksen kehittämistyöt ja erilaiset projektityöt, Rantapaju miettii tulevaisuuttaan.

Laaja-alaista osaamista ja verkostoitumista

Uusille opiskelijoille Rantapaju antaa vinkin, että kannattaa aluksi pysähtyä miettimään, mitä koulutukselta haluaa ja sen pohjalta lähteä suunnittelemaan omaa opintopolkua koulutuksen ajalle.

-    Aihealueet ovat laajoja ja sieltä kannattaa poimia itseä kiinnostavat asiat ja lähteä perehtymään juuri niihin asioihin. Kannattaa myös hyödyntää opiskeluryhmän laaja-alaista osaamista ja luoda verkostoja, hän vielä suosittelee.

-    On omasta itsestä kiinni, mitä opinnoista saa irti. Opintojen eteen on tehtävä töitä hyötyäkseen. Olin itse tyytyväinen kokonaisuuteen, hän toteaa tyytyväisenä.