Sivu päivitetty 8.7.2019

100 opintopistettä Ruisrockista

Turun AMK:n opiskelijat olivat jälleen mukana toteuttamassa Ruisrockia 5.-7.7.2019. 50. juhlavuottaan viettävä musiikkifestivaali tarjosi opiskelijoillemme monia mahdollisuuksia projektiopintojen suorittamiseen.

Turun ammattikorkeakoulun ja Ruisrockin yhteistyö on jatkunut lähes 10 vuotta. Yhteistyö on mahdollistanut vuosien varrella opiskelijoillemme erilaisia tapoja suorittaa opintoja festaivaaliympäristössä: niin projektiopintoina, harjoitteluna kuin opinnäytetyönä.

Tänä kesänä Ruisrockissa opintoja suoritti lähes 30 opiskelijaa, neljässä eri projektiryhmässä: RockSock- ja PinkBox-projekteissa sekä kahdessa eri mediatiimissä. Kaiken kaikkiaan kevään ja kesän aikana Ruisrock-projekteissa on suoritettu yli 100 opintopistettä. 

RockSock-pisteellä aiheena tekstiilikierrätys ja kertakäyttökulttuuri

Näkyvimpiä Ruisrock-opiskelijaprojekteja ovat viime vuosina olleet festivaalin ympäristöohjelmaan sekä globaaleihin ympäristökysymyksiin liittyneet aktiviteettipisteet. Festarikävijöille on tarjottu mahdollisuus tutustua kehitysmaiden saniteettiolosuhteisiin #Rockhuussissa, tuottaa sähköä #Ruissifillari -tandem-pyörällä sekä uiskennella kylpyammeessa roskien joukossa RuisH2Ock-pisteellä.

RockSock_piste.jpg

Tänä vuonna ympäristöteemaisella RockSock-pisteellä keskittyttiin tekstiilikierrätykseen ja kertakäyttökulttuuriin. Pisteellä pääsi selvittämään omien vaatteidensa materiaalit Lounais-Suomen Jätehuollon ja Spectral Enginesin tarjoamalla tekstiiliskannerilla sekä merkkaamaan omien vaatteidensa alkuperämaan valtavaan maailmankarttaan. Lisäksi Nokivalo esitteli pisteellä ekologista muotia, ja myös festarikansa sai luoda itse uutta muotia tuunaamalla Ruisrockin, Turun AMK:n ja TexVexin ylijäämätekstiileistä itselleen uuden festariasun. 

PinkBox - fyysisesti suurin opiskelijaprojekti

Rakennusalan ja muotoilun opiskelijoista koostunut ryhmä pääsi mukaan toteuttamaan Ruisrockin juhlavuoden kunniaksi pystytettyä uutta lavaa, PinkBoxia. Opiskelijaryhmä vastasi PinkBoxin ulkoasun suunnittelusta ja toteutuksesta. 

Pinkbox_BarSateenkaari.jpg

Valtava rakennelma oli projekteista fyysisesti suurin ja se tarjosi opiskelijoille haastavia työtehtäviä. Lopputuloksena syntynyt utuisen vaaleanpunainen ulkoasu ilahdutti festariyleisöä. 

PinkBox_BarSateenkaari_taideteos.jpg

Videomateriaalia Turun AMK:n ja Ruisrockin käyttöön

RockSock- ja PinkBox-opiskelijaprojektien ohella festareilla työskenteli kaksi media-alan opiskelijoista koostunutta tiimiä. Toisen ryhmän tehtävänä oli toteuttaa Ruisrockin some-kanaviin koostevideot jokaisen festaripäivän tunnelmista. Toinen opiskelijaryhmä taas tuotti materiaalia Turun AMK:n markkinointikäyttöön. 

RockSock_kuvaajat.jpg

Päivittäiset koostevideot ovat nähtävillä Ruisrockin Facebook- ja Instagram -tileillä. Aamusta iltaan festarialueella työskennellyt opiskelijaryhmä sai hienosti vangittua videoille kunkin päivän tunnelman: niin perjantain ja lauantain bilefiilikset ja iloiset kohtaamiset, kuin sunnuntain rennon, festarialueen luonnosta ja palveluista nauttivan yleisön. 

Niittylava_screenvideo2.jpg

Turun AMK:n ja RockSock-pisteen käyttöön tuotettiin videomateriaalia jo ennen Ruisrockia. Ruisrockin lavascreeneillä näytetty mainosvideo sekä RockSock-pisteellä pyörinyt infovideo ovat nähtävillä YouTube-kanavallamme. Lisäksi opiskelijat tekivät Turun AMK:n Instagramin #AMKkasvot -sarjaan haastatteluita, joita nähdään tilillämme myöhemmin kesällä ja syksyllä. Näyttävin video on kuitenkin vielä tulossa, opiskelijoiden toteuttama kaikkia Turun AMK:n Ruisrock-projekteja esittelevä aftermovie julkaistaan myöhemmin heinäkuussa. Stay tuned!

RockSock_kuvaajat2.jpg