Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 28.4.2020

Tutkimusryhmät vahvistavat alueellista hyvinvointia

Turun AMK:ssa toimii yli 20 tutkimusryhmää, jotka edistävät alueen menestystä ja hyvinvointia. Tutkimusryhmistä kuusi kuuluu terveyden ja hyvinvoinnin alaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin alan tutkimusryhmät pyrkivät lisäämään eri-ikäisten hyvinvointia ja terveyttä moniammatillisesti sekä erilaisen kehittämis- ja innovaatiotyön avulla. Tutkimus- ja hankeyhteistyössä kehitetään sosiaaliseen, fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavia ratkaisuja.

Tutkimusryhmien kumppaneina ovat terveysalan organisaatiot niin kotimaassa ja kuin kansainvälisestikin. Yhteistyötä tehdään alueellisesti eritysesti Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin, Turun yliopiston, Turun kaupungin hyvinvointitoimialan sekä yksityisten terveyspalveluiden järjestäjien kanssa.

Turun AMK on mukana Terveyskampus Turku (Health Campus Turku) -verkostossa, joka tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia sosiaali- ja terveysalan, lääketieteen ja teknologian tutkimustoiminnalle, innovaatioille ja yritysyhteistyölle.

 

 

Kliinisestä asiantuntijuudesta sosiaaliseen osallisuuteen

Turun AMK:n terveyden ja hyvinvoinnin alan tutkimusryhmät:

TKI-toiminta tutuksi artikkelisarjassa

Turun AMK:n Terveys ja hyvinvointi -sektori tuottaa artikkelisarjan, jossa tuodaan näkyväksi Turun AMK:n tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa (TKI). TKI-toiminnassa kohtaavat opiskelijoiden ideat, opettajien huippuasiantuntemus, projektiammattilaisten kokemus sekä yhteistyö yritysten, julkisen sektorin toimijoiden ja yhteisöjen kanssa.

Hyve-verkkolehdessä julkaistavan sarjan ensimmäisessä artikkelissa kysytään, miten heikompiosaisten osallisuutta voisi vahvistaa digitaalisessa maailmassa. Tutkimusvastaava Hanna Kirjavaisen mukaan osallisuuden vahvistaminen on entistä tärkeämpää tämänhetkisessä poikkeustilanteessa, jossa verkkoon ovat siirtyneet yhteiskunnan eri toiminnot ja suurilta osin myös sosiaaliset kontaktit.

Tilanne aiheuttaa vaikeuksia, jotka jatkuvat pitkään. Turun AMK:n asiantuntijat yhteistyökumppaneidensa kanssa pohtivat näihin ongelmiin ratkaisuja muun muassa kehittämällä digitaalisia menetelmiä ja digiosaamista.

Hyve-verkkojulkaisu on paikka asiantuntijoiden vuoropuhelulle. Hyve tarjoaa oivalluksia ja vuorovaikutusta arjen toiminnasta ja tutkimuksesta. Teemoina ovat muun muassa asiakaslähtöinen toiminta, monikulttuurisuus, osallisuus ja terveyden edistäminen. Osallistu keskusteluun!