Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.5.2020

My Turku Memories -sivusto kokoaa muistot Turusta

Monialaisessa Capstone-projektissa rakennettiin yhteistä sivustoa Turun paikallishistorialle.

Teksti: Mari Loikkanen

Turun AMK:n Capstone-kurssilaiset pääsivät kehittämään nettisivustoa, jolle kerätään muistoja Turusta. My Turku Memories -nimellä kulkeneessa projektissa ideana oli kerätä yhteen erilaisia muistoja, joita turkulaiset tai muut Turkua muistelevat ihmiset voisivat itse lisätä sivustolle. Muistot voi kiinnittää sivustolla olevalle kartalle.

− Karttaan voi merkitä, että esimerkiksi tässä kadunkulmauksessa potkin lapsena palloa, sanoo tietojenkäsittelyn 3. vuoden opiskelija Antti Rae, joka oli mukana My Turku Memories -projektiryhmässä.

Capstone on innovaatioprojektikurssi, jossa eri alojen opiskelijat suorittavat yrityksistä tai yhteistyökumppaneilta saatuja toimeksiantoja monialaisissa ryhmissä. My Turku Memories -projekti oli Turun museokeskukselta saatu toimeksianto, johon tarttui kahdeksan opiskelijan tiimi. Projekti alkoi vuoden 2019 lopulla ja päättyi toukokuussa 2020.

− Itse innostuin juuri tästä projektista, koska saimme vapaat kädet kehittää jotain ihan uutta, eikä ollut vanhaa, jonka päälle rakentaa, Rae tuumii.

Verkosta löytyy ympäri maailmaa useampiakin sivustoja, joissa muistellaan tiettyä paikkakuntaa tai aluetta. Kehittämällä Turulle vastaavanlainen oma sivusto ollaan trendin aallonharjassa mukana. 

Tavoitteena on saada tarinat talteen ja jakaa ne muille luettavaksi. Samalla saadaan jaettua laajemminkin tietoa siitä, millaista Turussa on joskus ollut − vuosia tai vuosikymmeniä sitten. Muistot lisätään sivustolle tekstinä ja halutessaan muistoon voi lisätä myös kuvan.

Kiinnostusta ICT-Showroomissa

My Turku Memories -tiimi osallistui keväällä ICT-Showroomiin, jossa he saivat kiinnostunutta palautetta erityisesti vanhemman polven ihmisiltä.

− Uskon, että kiinnostusta tämän kaltaiselle sivustolle löytyy laajemminkin, Rae tuumii.

Tietojenkäsittelyn opiskelijana Rakeen pääasiallisena tehtävänä projektissa oli nettisivujen ohjelmointi. Projektin toteuttaminen koostuu monenlaisista tehtävistä, kuten sivuston suunnittelusta, kurssin blogin kirjoittamisesta ja projekti-idean myyntipuheen pitämisestä. Tiimi tapasi vuoroviikoittain Turun museokeskuksen henkilökuntaa saadakseen palautetta suunnitelmista.

Sivustoa rakennettiin Capstone-kurssin loppuun asti. Koska sivuston tekeminen on yhä kesken, työtä jatkaa nyt projektin omistajan palkkaama yritys.

Rakeen mielestä Capstone-kurssi oli yksi parhaita kursseja, jolle hän on opinnoissaan osallistunut.

− Kurssi simuloi työelämää ja siinä oppi paljon työelämätaitoja. Haasteitakin oli ryhmätyön tasaisuudessa ja kommunikaatiossa, mutta kaikesta selvittiin, hän toteaa.

 

Turun AMK:n tekniikka ja liiketoiminta -sektorin opiskelijat harjoittelevat monialaisessa ryhmässä toimimista ja projektityötaitoja jo ensimmäisenä opiskeluvuonna projektipaja-kurssilla. Lue lisää projektipajoista jutusta  Alkuhämmennyksestä innostukseen – projektipajoista saa työelämätaitoja