Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 14.1.2021

Alumni: Monipuoliset opinnot tarjoavat hyvän pohjan työelämään

Veera Köpsi valmistui liiketalouden tradenomiksi vuonna 2017. Opinnot tarjosivat yleissivistävän pohjan. Työelämässä Köpsi on päässyt syventämään oppimaansa.

Teksti: Milla Granlund

Liiketoiminnan tradenomiksi vuonna 2017 valmistuneen Veera Köpsin työnkuva kansainvälisessä NCAB Groupissa on monipuolinen. Köpsi vastaa työssään Suomen konttorin markkinoinnista ja hänen pääasiallinen työnsä Account Managerina pitää sisällään tilausten käsittelyä, tarjouslaskentaa sekä logistiikkaa. Käytännössä Köpsi hoitaa kaiken lähtien siitä, kun asiakas tilaa jotain aina tilaukseen loppuun saakka.

NCAB Group on Tukholman Nasdaq-pörsiin listattu monikansallinen konserni, joka on perustettu Ruotsissa 1993. Yritys tarjoaa kokonaispalvelua elektroniikkasektorin asiakkailleen kattaen suunnitteluun ja valmistukseen liittyvän tuen, itse valmistuksen, laadunvalvonnan, logistiikan sekä erilaisia varastointipalveluja. NCAB toimittaa piirilevyjä yli 40 maahan nykyisen 17 maayhtiön voimin. Köpsi itse aloitti työt NCAB Groupissa vuonna 2014.

Työelämässä pääsee syventämään oppimaansa

Vuonna 2010 opintonsa aloittanut Köpsi sai esikoisensa kaksi vuotta opintojen alkamisen jälkeen. Opintojensa alussa Köpsi keskittyi juridiikkaan. Kun hän palasi opintojen pariin vuonna 2015, ei juridiikan opintoja ollut enää tarjolla. Nykyisessä työssään Köpsi ei tarvitse suoraan juridista osaamista, mutta erilaisista opinnoista on hänen mukaansa hyötyä, vaikka koulutus ja työnkuvat eivät täsmälleen kohtaisikaan.

 Vaikka en ajatellut, että suuntautuisin sille alalle, antoi se yleissivistävän pohjan.

Työelämän ja opiskelun yhdistäminen on Köpsin mukaan mahdollistanut sen, että oppimaansa on saanut syventää työyhteisössä.

 Myös motivaatio opiskelulle on paljon suurempi, kun koulussa opitut asiat voi viedä suoraan käytäntöön ja työelämässä opittuja asioita voi viedä opiskeluun.

Uusia opiskelijoita Köpsi kannustaa luottamaan itseensä ja asettamaan itselleen tavoitteita, sekä pieniä että isoja.

 Maailma on avoin. Kaikki on kiinni siitä, millainen oma asenne ja motivaatio on. Itse pystyy paljolti määrittämään sen, kuinka opinnot ja työelämä tulevat menemään, Köpsi summaa.

Tutustu Turun AMK:n tradenomikoulutuksiin.