Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 15.9.2020

Gallup: Mitä pidät uudesta EduCitystä?

Opiskelijat ovat jo löytäneet tiensä Turun AMK:n upouuteen EduCity-rakennukseen. Kysyimme pikagallupissa, mitä opiskelijat ovat mieltä EduCitystä ja miten syksyn opinnot ovat lähteneet käyntiin. Gallup osoitti, että EduCityä pidetään modernina, avarana ja hienona paikkana opiskella. Erityisesti EduCityn monipuoliset työtilat saavat kiitosta.

Teksti ja kuvat: Mari Loikkanen

P1060857_raj.jpg
EduCity on tehnyt vaikutuksen Anni Lehtiseen, Nea Koskeen ja Marisa Värtiseen.

Anni Lehtinen, Nea Koski ja Marisa Värtinen, 1. vuoden tuotantotalouden opiskelijat

− EduCity on ihan sikahieno! Moderni ja luokkatilat nykyaikaiset, kolmikko vastaa yhdestä suusta.

− Pidän erityisesti taidon portaista ja ruokalasta, jotka ovat keskeisellä paikalla ja yhdistävät muut alueet. Se on myös hyvä kokoontumispaikka, Nea Koski tuumii.

Marisa Värtinen on samaa mieltä. Avara tila tekee valoisan vaikutelman ja ympäristön näkee eri suunnilta.

− Ei uskoisi, että koulussa on terasseja ja chillailupaikkoja, mutta täällä on niitäkin. Kaikkea en ole vielä ehtinyt edes kokeilla, kuten fatboyta, kun täällä on niin paljon kaikkea, hän lisää.

− Liukumäkikin pitää vielä testata! Koski sanoo.

Kolmikko on kiertänyt EduCityä jo tehokkaasti. Erityisesti Tuudo-sovelluksessa oleva rakennuksen kartta on osoittautunut hyväksi. Sen avulla on ollut helpompi hahmottaa, mitä mistäkin löytyy.

Ensimmäisen vuosikurssin tuotantotalouden opiskelijoilla kurssit toteutetaan tänä syksynä pääosin lähiopetuksena. Lehtisellä, Koskella ja Värtisellä on alkanut muun muassa projektipaja-opintojakso, jossa harjoitellaan monialaisessa ryhmässä toimimista ja projektityötaitoja.

− Omassa projektipajaryhmässäni kaikki vaikuttavat olevan tosi motivoituneita. Muutenkin täällä AMK:ssa huomaa, että asioita opetellaan tekemällä konkreettisesti asioita, Värtinen kertoo.

P1060898_raj.jpg
Kasper Heikkilä arvostaa EduCityn pieniä opiskelunurkkauksia.

Kasper Heikkilä, 1. vuoden konetekniikan opiskelija

− EduCity on hieno, avara ja valoisa. Täällä on paljon pieniä opiskelunurkkauksia, huoneita ja pöytiä, joista löytää rauhaisan paikan tehdä opiskelutehtäviä. Muutoin en ole ehtinyt vielä kiertää kovasti paikkoja. Odotan pääsemistä laboratoriotiloihin. Kiva idea, että täällä on liukumäkikin, kai sitä joskus tulee kokeiltua, Kasper Heikkilä tuumii.

Heikkilän 1. vuoden konetekniikan opinnot ovat lähteneet hyvin käyntiin.

− Opiskeltavaa tulee aika paljon, niin että riittää iltaisin tekemistä. Minulla on nyt esimerkiksi insinöörimatematiikkaa, tuotedokumentaatiota ja materiaalitekniikkaa. Osa asioista tuntuu oikein kiinnostavalta ja osa on puolestaan minulle jo entuudestaan tuttua.

P1060902_raj.jpg
Ilari Otrasen opintopaikka vaihtui Sepänkadulta EduCityyn.

Ilari Otranen, 2. vuoden rakennustekniikan opiskelija

− Vielä viime vuonna opiskelin Sepänkadun toimipisteessä, joten siihen verrattuna EduCity on kyllä paljon parempi. Täällä näyttää kivalta ja puitteet ovat kunnossa. Pidän erityisesti siitä, että täällä on hyvin tiloja, missä tehdä ryhmätöitä. Maisematkin ovat hyvät. Tänään aion kokeilla EduCityn ruokalaa ensimmäistä kertaa.

Otrasen syksyn opinnot ovat käynnistyneet mukavasti. Toisen vuosikurssin rakennustekniikkaa käydään korona-aikana pääsääntöisesti etänä. Otranen suorittaa parhaillaan muun muassa geodesian, rakennusfysiikan ja lujuusopin opintojaksoja.

− Etänäkin on ihan kiva olla, mutta huomaan, että kotona on välillä vaikea keskittyä seuraamaan luentoa. Varsinkin kun muutoin on etäopiskelua, ryhmätöitä on tosi kiva tulla tekemään tänne EduCityyn. Rakennustekniikan laboratoriossa näytti tosi hyvältä. Ehdin jo kerran käymään siellä, hän kertoo.

P1060928_raj2.jpg
Santeri Lamminpää (vas.) ja Victor Carpelan pitävät EduCityn arkkitehtuurista.

Santeri Lamminpää ja Victor Carpelan, 1. vuoden tuotantotalouden opiskelijat

− EduCity on avara ja moderni. Vielä en ole oikein ehtinyt tutustua paikkoihin sen paremmin, tosin ensimmäisellä viikolla oli pieni tutustumiskierros tuutoreiden kanssa, Victor Carpelan kertoo.

Oletko jo laskenut EduCityn liukumäestä?

− Jos vain sen löydän jostain, niin ehdottomasti aion laskea siitä! hän naurahtaa.

Santeri Lamminpään mielestä EduCityn arkkitehtuuri on hienoa. Erityisesti hän pitää pienistä työtiloista, joita on runsaasti ympäri rakennusta. Kehitettävää hän näkee siinä, jos luentoa pidetään kovin avoimessa luokkatilassa, jonne pääsee hälyä. 

Ruokalan viereiset taidon portaat ovat tehneet Lamminpäähän vaikutuksen.

− Siitä näkee kaikki kerrokset ja tilojen avaruuden, hän perustelee.

Tuotantotalouden opinnot ovat käynnistyneet molemmilla kevyesti ja päivät ovat olleet vielä lyhyitä. Alkuun on esimerkiksi matematiikkaa, teollisuustaloutta ja opintojakso asiakaslähtöisestä yritystoiminnasta. Lamminpää kiittelee, kuinka opiskelijat on jaettu pieniin ryhmiin, jolloin opettajakin pystyy paremmin vastaamaan erilaisiin kysymyksiin kuin vaikkapa suurilla satapäisillä luennoilla.

Lue lisää EduCitystä

EduCItyyn järjestetään tutustumiskierroksia, lue lisää kierroksista