Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 8.10.2020

Oksasen Puutarhan prosessit ajan tasalle

Oksasen Puutarha on varsinaissuomalainen lähiruokatuottaja, jolla on viljelypuutarhat Paattisilla ja Oripäässä. Toimintaa kehitetään jatkuvasti niin ekologisuuden, tuoteturvallisuuden, toimitusvarmuuden ja työntekijöiden hyvinvoinnin parantamiseksi.

Oksasen Puutarhan toimitusjohtaja Juha Oksanen otti yhteyttä Turun AMK:n asiakkuusvastaava Sinikka Leinoon ja kertoi, että heillä on tarve analysoida nykyiset prosessikuvaukset ja tehdä niihin tarvittavat muutokset ja lisäykset. Samoin yritys oli hankkimassa uutta tuotannonohjausjärjestelmää ja siihen haluttiin apua. 

Sinikka Leino etsi asiakkaan tarpeeseen tuotantotalouden opiskelijoista tiimin. Opiskelijatiimi ja ohjaava opettaja Rauni Jaskari kiteyttivät yhdessä asiakkaan kanssa projektin tavoitteet, aikataulun ja yhteydenpitokanavat. 

Opiskelijatiimi analysoi ja päivitti Oksasen Puutarhan nykyiset prosessikuvaukset. He tekivät vaatimusmäärittelyn ajatellen uuden tuotannonohjausjärjestelmän hankkimista sekä kartoittivat benchmarkin avulla sopivia ohjelmistoja huomioiden vaatimusmäärittelyn. 

Oksasen Puutarhan toimitusjohtaja Juha Oksanen sekä opiskelijatiimin yhteyshenkilönä toiminut Mikko Pouru olivat hyvin tyytyväisiä projektin lopputulokseen. "Asiakkaan näkökulmasta opiskelijatiimi pystyi lyhyessä ajassa muodostamaan selkeän käsityksen prosessiemme nykytilasta ja kehittämistarpeesta. Syntynyt dokumentaatio kaikkine taustaselvityksineen on meille hyvä tuki, kun hankimme uutta toiminnanohjausjärjestelmää", Oksanen kertoo. "Kaiken kaikkiaan yhteistyö Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa oli sangen raikasta kaiken muun arjen keskellä ja ilman muuta jatkamme tulevaisuudessa yhteistyötä eri muodoissa", toteavat Oksanen ja Pouru.