Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 29.10.2020

Pekka Talmolalle sähköalan standardoinnin tunnustuspalkinto

Sähkötekniikan kansallinen standardointijärjestö SESKO on myöntänyt Turun AMK:n erityisasiantuntija Pekka Talmolalle tunnustuspalkinnon hänen ansioistaan sähköteknisessä standardointityössä.

talmola pekka.jpg

Diplomi-insinööri, tekniikan lisensiaatti Pekka Talmola työskentelee osa-aikaisena erityisasiantuntijana Turun AMK:n Wireless Communications and Cybersecurity -tutkimusryhmässä 5G-verkkoihin liittyvissä projekteissa. Hänet nimitettiin myös vuonna 2018 TUAS Fellow´ksi. TUAS Fellow on Turun AMK:n yhteistyö- ja osaajaverkosto.

Talmola on tehnyt pitkän työuran muun muassa Nokia-konsernin palveluksessa tuotekehityksen eri tehtävissä esimerkiksi TV-, satelliitti- ja mobiiliteknologioiden alueilla.

Talmolan sähkötekniikan standardointityö sekä kansallisessa SESKOssa että kansainvälisissä järjestöissä on liittynyt mobiili-, audio-, video-, multimedia- ja terveysteknologian sovelluksiin. Tuoreimpana alueena ovat IoT (Internet-of-Things) -teknologiat.

Standardisointi on yhteisten toimintatapojen laatimista, joilla lisätään tuotteiden yhteensopivuutta, turvallisuutta, toiminnallisuutta ja suojellaan kuluttajaa ja ympäristöä sekä helpotetaan kauppaa. Standardointityötä tehdään kansallisella, eurooppalaisella ja maailmanlaajuisella tasolla eri järjestöissä sekä yritysten foorumeilla.