Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.11.2020

Esimiestyön ydin kirkastui Vaadin Oy:n esimiesvalmennuksessa

Organisaation kasvaessa moni osaaja siirtyy asiantuntijasta esimiesrooliin. Organisaation esimieskulttuurin on kasvettava organisaation mukana. Tähän muutokseen moni kaipaa tukea ja kumppania

Vaadin Oy on IT-alan yritys, joka on erikoistunut yrityssovelluksiin, yhtenä tuotteena avoimeen lähdekoodiin perustuva Vaadin-käyttöliittymäkirjasto.

Vaadin Oy:n ryhmäpäällikkö Mikko Immonen otti yhteyttä Turun AMK:n asiakkuusvastaava Sinikka Leinoon ja kertoi yrityksessä tunnistetun, että esimiestyö ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Suurin osa Vaadin Oy:n esimiehistä on siirtynyt esimiesrooliin asiantuntijatehtävistä ja valmennuksessa pitäisi kirkastaa esimiehen roolia, vastuuta, tehtäviä ja osaamista.

Sinikka Leino kokosi asiakkaan tarpeeseen Turun ammattikorkeakoulun asiantuntijatiimin, joka lähti suunnittelemaan Vaadin Oy:lle räätälöityä esimiesvalmennuskokonaisuutta. Yhdessä Vaadin Oy:n johdon ja asiantuntijatiimin kanssa kiteytettiin valmennuksen tavoitteet, keskeiset teemat ja aikataulu. Tavoitteeksi asetettiin esimiesroolin kirkastaminen, osallistujien arjen esimiestyön osaamisen vahvistaminen ja konkreettisten työkalujen ja toimintamallien tarjoaminen arjen esimiestyöhön. Tavoitteena oli kehittää yritykselle yhtenäinen esimieskulttuuri.  Valmennuksen teemat olivat minä esimiehenä, ihmisten johtaminen, tiimin johtaminen ja johtaminen muutoksessa. Valmennus toteutettiin englanniksi.

"Valmennuksen tavoitteet saavutettiin erinomaisesti. Esimiesten rooli kirkastui ja saimme kehitettyä yhtenäistä esimieskulttuuria, mikä lisäsi työhyvinvointia ja työtyytyväisyyttä"

- Jokaisen valmennuskerran jälkeen keskustelimme yrityksen sisällä johtoryhmän jäsenten kanssa ja mietimme yhdessä, miten valmennuksessa käsiteltyjä toimintatapoja ja työkaluja siirretään arjen esimiestyöhön, Immonen kertoo. - Valmennuksen tavoitteet saavutettiin erinomaisesti. Esimiesten rooli kirkastui ja saimme kehitettyä yhtenäistä esimieskulttuuria, mikä lisäsi työhyvinvointia ja työtyytyväisyyttä, jatkaa Immonen tyytyväisenä.

Mikko Immonen suosittelee Turun ammattikorkeakoulua esimiestoiminnan kehittämiskumppanina, koska:

•    valmennus suunniteltiin yhdessä
•    yrityksellemme valittiin sopivat valmennustavat ja valmentajat
•    asiantuntijoilla oli ammattimainen ote asiaan.

Turun AMK:n asiakkuusvastaava Sinikka Leino puolestaan muistuttaa, että esimiehillä on keskeinen rooli työhyvinvoinnin ja tuloksellisuuden edistämisessä, joten esimiestyön kehittämiseen kannattaa panostaa.  

Lue lisää esimiesvalmennuksistamme ja ota reippaasti yhteyttä!

Sinikka Leino
Asiakkuusvastaava
+358 50 598 5822
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi
sinikka.leino@turkuamk.fi